Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Nesaugu net teisėsaugos pašonėje: apvogtas Vilniaus prokuratūros aikštelėje paliktas automobilis

Nesaugu automobilius laikyti net teisėsaugos institucijos pašonėje, – tokios išvados priėjo vilnietė Valerija. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo apvogta prie Šeimyniškių gatvėje veikiančios prokuratūros pastato palikta jos transporto priemonė. Vagys išdaužė du langus ir pasisavino vaizdo registratorių. Moters viešas perspėjimas sulaukė internautų dėmesio. Policija ėmėsi tyrimo.
Naktį apvogtas prokuratūros aikštelėje paliktas automobilis
Naktį apvogtas prokuratūros aikštelėje paliktas automobilis / Skaitytojos Valerijos nuotr.

„Šią naktį įvyko įvykis. Išdaužyti stiklai, pavogtas vaizdo registratorius (priekinis ir galinis). Gal kas netyčia užmatė įtartinus žmonės, gal kas matė patį įvykį? Pagelbėtų bet kokia informacija. Policijos laukiama, bandysime žiūrėt per kameras, kokiu laiku maždaug viskas įvyko. Ačiū... Dalinamės... Įvykis įvyko prokuratūros aikštelėje“, – tokį pranešimą sekmadienį apie vidurdienį internete paskelbė apvogto automobilio „Kia“ savininkė Valerija.

Pranešimas sulaukė internautų dėmesio. Ne vienas ėmė spėlioti, kodėl buvo išdaužti abu langai: galbūt pavogtu vaizdo registratoriumi Valerija užfiksavo kažką tokio, ko nereikėjo užfiksuoti. Galbūt vagis domino ne pats vaizdo registratorius, o jo turinys. Atsirado ir daugiau šiame Vilniaus rajone neseniai nuo vagių nukentėjusių žmonių. Kai kuriuos apvogė ne kartą.

„Ruošiausi važiuoti į darbą. Atėjau prie automobilio sekmadienį 9.45 valandą. Automobilis stovėjo taip, kaip buvo paliktas: su uždarytomis durimis, tik išdaužtais šoniniais stiklais. Tai ne pirmas įvykis šioje aikštelėje. Nors viskas buvo aprimę. Metus laiko nieko tokio nebuvo nutikę. Iki šios dienos. Prieš metus man subraižė bamperį, tai padaręs vairuotojas pabėgo iš įvyko vietos. Manau, tai smulkmena ir ji dažna. Tiesiog noriu, kad visi būtų atsargesni“, – sekmadienį 15min teigė apvogtos „Kia“ savininkė.

Keisčiausia jai tai, kad gatvė – itin judri, tačiau įvykio liudininkų neatsirado. Niekas nepriėjo ir nesustabdė vagių. Juk signalizacija, anot Valerijos, turėjo suveikti.

„Naktimis čia pilna taksi ir pavežėjų. Bet lietuviai labai abejingi, nors pati visados padedu kitam. Gaila, kad tai įvyko man. Nieko nepadarysi. Labiau gaila savo nervų, o ne registratoriaus ar stiklų“, – tikino moteris.

Įvykio vietoje netrukus jau darbavosi policijos pareigūnai. Valerija džiaugiasi, kad šie nenumojo į įvykį ranka, nepasakė, kad būna, pasitaiko – „susisieksim“.

„Pareigūnai viską ištyrė, ekspertas paėmė pirštų antspaudus nuo automobilio. Tai labai džiugina. Visuomet palieku šioje aikštelėje automobilį, nes šalia gyvenu. Kitų mašinų vagys neapgadino. Pirmą kartą mane taip apvogė. Nesuprantu tik, kam reikėjo daužti du stiklus, užtektų ir vieno. Mažiau nervų ir man būtų. Kadangi aikštelė – prie prokuratūros ir prie judrios gatvės, nesitikėjau, kad taip gali nutikti“, – stebėjosi Valerija.

Paklausta, ar rajoną, kuriame gyvena, laiko saugiu, ji atsakė, kad tai tikrai nėra pati saugiausia vieta gyventi, kadangi šalia yra Kalvarijų gatvė. O ar šalia nėra vaizdo stebėjimo kamerų, kurios galėjo užfiksuoti vagis?

„Yra prokuratūros kamera, bet ji nefilmuoja tos vietos. Bandys pareigūnai kreiptis į priešais veikiančią kavinę. Aiškinsis, ar jų fiksuojamas vaizdas sieks mano automobilį. Atsirado ir garbaus amžiaus vyras, kuris apie pirmą valandą nakties ėjo link savo mašinos ir matė tris jaunuolius, slampinėjančius arčiau prokuratūros“, – tikino Valerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius