Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nesutiko duoti kyšio

Klok 8000 eurų, jei nori, kad tavo produkcija nebūtų išmesta iš mūsų prekybos centrų. Tokį bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovo reikalavimą tvirtino išgirdęs DVD diskus gaminančios Latvijos įmonės „Video Leader“ vadovas Andrejus Uporovas.
„Rimi“
„Rimi“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Apsimetęs, kad sutinka duoti kyšį, užsienio kompanijos vadovas kreipėsi į Lietuvos teisėsaugą. Kriminalinės policijos biuro pareigūnai Vilniuje sulaikė „Rimi Lietuvos“ ne maisto prekių grupės vadovą 48 metų Laimą Naudužą, kuriam A.Uporovas perdavė jam kriminalistų įteiktus eurus, praneša „Lietuvos rytas“.

Latvijos piliečiui pavyko sutarti, kad pinigai bus mokami dalimis. L.Naudužas įkliuvo paėmęs 4 tūkst. eurų. Ši operacija buvo slepiama nuo žiniasklaidos.

L.Naudužas buvo prilygintas valstybės tarnautojui – nors dirbo privačioje įmonėje, turėjo atitinkamus administracinius įgaliojimus. Jam gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų. Per teismą turėtų išaiškėti, ar L.Naudužas veikė vienas, ar prekybos tinkle buvo sukurta pasipelnymo sistema su savo vadovais ir vykdytojais, rašo „Lietuvos rytas“.

Po įtariamojo sulaikymo „Video Leader“ produkcija buvo išstumta iš parduotuvių „Rimi“ Lietuvoje.

„Įmonė griežtai vertina bet kokius įtarimus, metančius šešėlį ant nepriekaištingos mūsų veiklos įvaizdžio. Iš savo darbuotojų reikalaujame, kad jie laikytųsi etiško verslo principų, todėl bet koks nusižengimas netoleruojamas“, – „Lietuvos rytui“ teigė bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Latvijos tiekėjo prekių išėmimas iš apyvartos esą nebuvo kerštas už pasiskundimą policija. Tiesiog sumažėjo šių diskų paklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius