Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neteisėtai briedį sumedžiojęs Alytaus aplinkosaugininkas stos prieš teismą – medžioklę bandė slėpti klastote

Kauno apygardos prokuratūra bendradarbiaudama su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du asmenys, iš kurių vienas yra Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos specialistas, kaltinami medžioklės lapo suklastojimu, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Briedis
Briedis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 metų lapkričio mėnesį abu kaltinamieji dalyvavo medžioklėje Druskininkų savivaldybėje.

Medžioklės metu minėtieji asmenys, įtariama, draudžiamu būdu – varant, sumedžiojo suaugusį briedžio patiną.

Manoma, kad po medžioklės kaltinamieji tyčia suklastojo tikrą dokumentą ir į jį įrašė, kad žvėris buvo sumedžiotas leistinu būdu – tykojant bei laikantis kitų medžioklės taisyklių reikalavimų.

Taip kaltinamieji galimai siekė išvengti jiems už neteisėtą medžioklę gresiančios administracinės atsakomybės – baudos nuo 800 iki 1800 eurų.

Kaltinamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą atlikto Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius