-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nevykėlių banditų trijulė iš Radviliškio siunčiama už grotų: 3 plėšimų grobis – 230 eurų

Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmuose paskelbtas nuosprendis trims kaltinamiesiems, kurie pasikėsino iš lombardo pavogti telefoną, iš negyvenamo pastato pavogė nešaunamąjį ginklą, kurį panaudojo apiplėšiant degalinę. Už grotų pasiųsti plėšikai verti nevykėlių titulo – tris įžūlius nusikaltimus įvykdę vaikinai galėjo džiaugtis vos 230 eurų grobiu.
Plėšikas
Plėšikas / Šiaulių AVPK nuotr.
Temos: 1 Plėšimas

Teismas Dovydui Šaliui skyrė 2 m. 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę. Minėtą bausmę subendrinus su 2018 m. nuosprendžiu, skirta galutinė 3 m. 1 mėn. laisvės atėmimo bausmė.

20 m. Radviliškio rajono gyventojui Eimantui Dalangauskui teismas skyrė 1 m. 8 mėn. laisvės atėmimo bausmę. 19-iui radviliškiečiui Aurimui Čepui, kuris 4 kartus teistas būdamas nepilnametis, teismas skyrė 1 m. 10 mėn. laisvės atėmimo bausmę. Visi bausmes atliks pataisos namuose, rašoma teismo pranešime.

„Nors nusikalstamas veikas kaip vykdytojas padarė vienas D.Šalius, tačiau, esant visų kaltinamųjų vieningai tyčiai, bendram tikslui, už visus vykdytojo veiksmus bei pasekmes visi kaltinamieji –bendrininkai, šiuo atveju – padėjėjai, atsako vienodai“, – sako baudžiamąją bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Daiva Šabanskienė.

Teismas konstatavo, kad trijų kaltinamųjų kaltė visiškai įrodyta. Jie, veikdami susitarę, bendrininkavo: D.Šalius – vykdytojas, E.Dalangauskas ir A.Čepas – padėjėjai.

Teisiamojo posėdžio metu kaltinamieji E.Dalangauskas ir A.Čepas stengėsi sumenkinti savo dalyvavimą bei veiksmų svarbą nusikaltimų padaryme, tačiau tai netrukdė nustatyti nei veikų padarymo aplinkybių, nei jų atsakomybės laipsnio.

Kaltinamieji padarė po 4 nusikalstamas veikas, iš kurių viena – baudžiamasis nusižengimas, du – apysunkiai nusikaltimai, vienas – sunkus nusikaltimas. Visi kaltinamieji patvirtino, kad pripažįsta ir supranta įvykdę visus jiems inkriminuotus nusikaltimus.

Teismas nustatė, kad trys kaltinamieji – vykdytojas D.Šalius ir du padėjėjai E.Dalangauskas ir A.Čepas – nusikaltimus įvykdė 2019 m. balandžio 2–3 dienomis.

Kelmės rajono gyventojas D.Šalius atvyko į Šiaulius susitikti su pažįstamais: Radviliškio rajono gyventoju E.Dalangausku ir radviliškiečiu A.Čepu. Trijulė, automobiliu važinėdama po miestą, nusprendė apvogti lombardą.

Pirmiausiai į lombardą užėjo padėjėjas A.Čepas Jis apžiūrėjo, kokių vertingų prekių galima pavogti ir apie tai papasakojo D.Šaliui, kuris, užėjęs į lombardą, paprašė pardavėjos parodyti 300 eurų vertės mobilaus ryšio telefoną.

D.Šaliui telefono nepavyko pavogti, nes pardavėja užblokavo duris ir iškvietė policiją. Tačiau lombardo savininkas kelmiškiui neturėjo pretenzijų, nes telefonas nebuvo pavogtas. Todėl policija D.Šalių paleido.

Tuomet trijulė nusprendė apvogti degalinę Radviliškyje. Naktį kaltinamieji nuvyko į negyvenamą pastatą Radviliškio rajone. D.Šalius įsibrovė į užrakintas patalpas ir pagrobė nešaunamąjį ginklą – 200 eurų vertės pneumatinį šautuvą, kurį panaudojo per plėšimą degalinėje.

Radviliškietis A.Čepas iš savo namų rūsio atnešė kelnes, iš kurių D.Šalius ir E.Dalangauskas padarė kaukę. D.Šalius užsidėjo kaukę, užsimovė odines pirštines ir rankose laikydamas šautuvą bandė apvogti degalinę. D.Šalius grasindamas operatorei pareikalavo pinigų, tačiau negavęs pinigų, už beveik 30 eurų pagrobė cigaretes.

VIDEO: Radviliškio banditų realybė: kaukėtas ir ginkluotas įsiveržė į degalinę

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius