-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos kalėjime sėdinčiam klaipėdiečiui turtus krovė nelegali prekyba vaistais

Klaipėdos pareigūnai baigė tirti didžiules pajamas nešusį neteisėtą vaistų platinimą. Norvegijos Karalystėje 8 metų laisvės atėmimo bausmę už narkotinių, psichotropinių medžiagų bei anabolinių steroidų kontrabandą jau atliekantis klaipėdietis „užsidirbo“ ir baudžiamąją bylą Lietuvoje.
Sulaikyti vaistai
Sulaikyti vaistai / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi komercine veikla.

Kaltinimas dėl dopingo medžiagų ir vaistinių preparatų platinimo buvo pareikštas 34 metų klaipėdiečiui, kuris šiuo metu Norvegijos Karalystėje atlieka 8 metų laisvės atėmimo bausmę už narkotinių, psichotropinių medžiagų bei anabolinių steroidų kontrabandą ir neteisėtą disponavimą šiomis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Uostamiesčio policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Norvegijos teisėsaugininkais, nustatė, kad organizuotai nusikalstamai grupuotei priskiriami asmenys Lietuvoje ir Norvegijoje platino narkotikus ir ribotos civilinės apyvartos vaistinius preparatus, kuriuos interesantai užsakinėdavo per skelbimus interneto tinklalapiuose.

Pagal užsienio kolegoms perduotą informaciją 2014 metais įtariamieji buvo sulaikyti su įkalčiais Norvegijoje. Tuo tarpu KPONTV pareigūnai klaipėdiečio bute rado didelį kiekį Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registre neregistruotų ir registruotų receptinių vaistų, kuriais kaltinamasis prekiavo, neturėdamas licencijos.

Ūkinės-finansinės veiklos tyrimo metu paaiškėjo, kad jis gavo daugiau nei 60 000 eurų pajamų, iš kurių apie 34 000 – už parduotus vaistinius preparatus, pasakojama Klaipėdos apskrities VPK ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu nuteistajam paskirta 76 MGL (2 861,40 Eur) bauda, o tyrimo metu surinkti duomenys perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai mokesčiams apskaičiuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius