Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota, kaip Plungėje 5 policininkai per 6 minutes sutramdė kaukės nedėvėjusį vyriškį

Plungėje, viešoje vietoje prie ligoninės, vienas pusamžis vyriškis įsivėlė į konfliktą su policijos pareigūnais. Iš pradžių dviese, o galiausiai penkiese policininkai sulaikomą asmenį uždarė į tarnybinį mikroautobusą, įveikę ir susirinkusių incidento liudininkų spaudimą. Aistros socialiniame tinkle nerimsta iki šiol.

Šis konfliktas Plungėje užfiksuotas sekmadienį, Visų Šventųjų dieną, lapkričio 1-ąją.

Incidentas buvo filmuojamas, netgi transliuojamas tiesiogiai per „Facebook“, o vėliau išlikęs vaizdo įrašas socialiniame tinkle sukėlė audringas diskusijas, komentatorių bangas.

Nufilmuota, kaip mišri policijos patrulių pora pareiškia praeiviui pastabą dėl to, kad viešoje vietoje jis nedėvi kaukės. Kaip žinoma, pastaruoju metu daugelyje Lietuvos savivaldybių, atsižvelgiant į skelbiamą sirgimo koronavirusu statistiką, yra taikomas vietinis karantinas. Plungės viešose vietose kaukių dėvėjimas formaliai yra privalomas, už šio reikalavimo nesilaikymą Administracinių nusižengimų kodekse yra numatyta bauda nuo 250 iki 500 eurų.

Panašu, kad šiuo atveju vyriškiui gresia ne tik ši nuobauda, bet ir atskira byla už policijos pareigūnų reikalavimo nevykdymą. Policininkams teko paplušėti ir sulaukti pastiprinimo, nes sulaikomas asmuo priešinosi vedamas į tarnybinį mikroautobusą. Maža to, įtariamąjį pažeidėją stojo ginti aplinkiniai. Pareigūnams teko tampyti vyriškį 6 minutes, kol jis buvo surakintas antrankiais ir uždarytas policijos mašinos sulaikytų asmenų sektoriuje.

Prieš ilgąjį Visų Šventųjų ir Vėlinių dienos savaitgalį policija buvo įspėjusi, kad stiprino pajėgas, siekdama užtikrinti visuomenės saugumą bei užkirsti kelią įvairaus pobūdžio pažeidimams (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius