Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukankinto triušiuko nuotraukos sukėlė audrą: porelė padovanotą gyvūną nukankino negyvai?

Dar trečiadienį vakare gyvūnų globos namai „Klajūnas“ paviešino nuotraukas dviejų merginų feisbuko profilių, kuriame užfiksuotos negyvai nukankinto triušio nuotraukos.
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos / Globos namų „Klajūnas“ nuotr.

Globos namų vadovė Ilma Germanienė sakė, jog internete nuotraukas užtiko „Klajūno“ savanoriai. Užfiksuoti vaizdai – išties siaubingi.

„Norisi, aišku, tikėti, kad tai yra tik kvailas pokštas, bet po tų visų komentarų, kai patys tie žmonės komentavo, kaip jie visa tai darė su smulkmenomis, tai nebejuokinga darosi“, – 15min sakė I.Germanienė.

Kad nuotraukos tikros, iš dalies patvirtina ankstesnė triušio savininkė. Moteris atpažino savo gyvūnėlį ir teigė jį padovanojusi vienai iš merginų, kurios feisbuko profilyje buvo paviešintos šios nuotraukos.

Ketvirtadienį 15min nepavyko pasiekti vieno iš profilių, kadangi jis jau buvo užblokuotas dėl paviešintų žiaurių vaizdų.

I.Germanienė teigė, jog globos namų „Klajūnas“ puslapyje porelė ne kartą yra skelbusi ieškanti jaunų gyvūnų – kačiukų, šuniukų ir kitų. Neaišku, koks likimas ištiko kitus gyvūnus.

„Žinome tų žmonių ir vardus ir pavardes. Mūsų savanoriai kreipėsi į policiją, dar kol kas negavome atsakymo“, – sakė I.Germanienė.

Tuo tarpu policijos pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes. Jeigu informacija pasitvirtintų, merginoms grėstų baudžiamoji atsakomybė dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Už šį nusikaltimą numatyta bausmė – viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius