Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo baltarusių sprukęs gruzinas įkliuvo Lietuvos pasieniečiams

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė neteisėtai valstybės sieną perėjusį gruziną. Atėjūnas Lietuvos pasieniečiams įkliuvo sprukdamas nuo jį persekiojusių Baltarusijos pareigūnų.
Valstybės siena
Valstybės siena / VSAT nuotr.

Gegužės 20-osios vakare Baltarusijos Varanavo rajone šios šalies pareigūnai sustabdė lengvąjį automobilį, kuriuo, kaip paaiškėjo vėliau, prie valstybės sienos prieš tai buvo atvežti septyni Kaukazo regiono gyventojai. Lydos būrio pasieniečiai nelegalų grupę užklupo savo šalies teritorijoje, ties Benekainių gyvenviete.

Baltarusių pareigūnai sučiupo šešis sprukti bandžiusius vyrus, tačiau vienam bėgliui pavyko neteisėtai kirsti valstybės sieną į Lietuvos teritoriją.

Informacija apie tai buvo perduota VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiams, kurie tuoj pat ėmėsi šukuoti vietovę ties Šalčininkų rajono Pašalčio kaimu.

Antradienį ryte pasieniečiai ieškomą bėglį užklupo pasislėpusį krūmynuose vos už kelių dešimčių metrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos.

Sulaikytasis turėjo 30 metų Gruzijos piliečiui išduotą vairuotojo pažymėjimą ir tris mobiliojo ryšio telefonus.

Lietuvos pasieniečiai apie sulaikymą pranešė kolegoms Baltarusijoje. Iš jų netrukus gautas pranešimą, kad Lietuvos teritorijoje ties Pašalčio kaimu sulaikytas gruzinas ir yra baltarusių ieškotas septintas bėglys.

Nelegalą tą pačią dieną Varėnos rinktinės pasieniečiai Šalčininkų punkte perdavė kaimyninės šalies pareigūnams.

Šiemet Lietuvos pasieniečiams iš viso įkliuvo 58 nelegalai iš Gruzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius