Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo narkotikų priklausoma moteris tapo priklausoma ir nuo vyro: priversta vogti

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą baudžiamojoje byloje, kurioje Egidijus Baltrušaitis Vilniaus apygardos teismo 2022 m. gegužės 16 d. nuosprendžiu buvo nuteistas už prekybą žmonėmis.
Kalėjimo grotos
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Vyras, žinodamas ir pasinaudodamas nukentėjusiosios priklausomybe nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, sunkia materialine padėtimi, išnaudojo ją nusikalstamoms veikoms – vagystėms – daryti.

Taip pat jis nuteistas ir už disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti.

Apeliacinis teismas pirmosios instancijos teismo nuteistajam paskirtą 2 metų laisvės atėmimo bausmę už prekybą žmonėmis įvertino kaip aiškiai per švelnią, todėl ją padidino iki 6 metų. Taip pat teisėjų kolegija padidino ir už disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, nuteistajam paskirtą 8 metų laisvės atėmimo bausmę iki 9 metų.

Nuteistajam E.Baltrušaičiui už padarytus nusikaltimus paskirta galutinė subendrinta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistasis tiek prieš šių nusikaltimų padarymą, tiek po jų padarymo iš esmės pelnėsi ir pragyveno iš nusikalstamos veikos, nepaisydamas nei jam taikytų sankcijų, nei teismų pasitikėjimo. Nagrinėtoje byloje nustatyta, kad E.Baltrušaitis, būdamas pats ne kartą nuteistas už įvykdytas vagystes, ėmėsi išnaudoti ir beveik trejus metus išnaudojo vagystėms nuo narkotinių medžiagų priklausančią nukentėjusiąją.

„Tokioje situacijoje, kai asmuo nepadaro reikiamų išvadų ir nenustoja elgtis nusikalstamai, teismo skiriamos sankcijos turi griežtėti ir negali būti formalios, todėl šioje situacijoje tik laisvės atėmimo bausmė, nustatant žymų ir ne formalų jos dydį, gali būti efektyvi priemonė siekiant pakeisti asmens požiūrį į teisę ir jo elgesį ateityje“, – pabrėžė Apeliacinis teismas.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis baudžiamojoje byloje įsiteisėja jo priėmimo dieną, tačiau kasacine tvarka per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius