Sportas gyvai

Nuogas paauglėms šokęs Skaistuolis A.Ulvidas savo veiksmus vadina nerūpestingumu

Nespėjus įsiteisėti teismo nuosprendžiui, kaunietis, televizijos projekto „IššŪkis kaime“ nugalėtojas, Algimantas Ulvidas birželį vėl įkliuvo policijai. Kol ruošiama medžiaga naujai bylai, trečiadienį Kauno apygardos teisme pradėtas nagrinėti apeliacinis skundas dėl balandį priimto nuosprendžio. Jį apskundė tiek paauglių tvirkintoju Kauno apylinkės teismo pripažintas nuteistasis, tiek prokuratūra.
Algimantas Ulvidas teisme
Algimantas Ulvidas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Balandžio 26 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai priėmė nuosprendį buvusio TV projekto dalyvio Algimanto Ulvido, gimusio 1975 metais, atžvilgiu ir skyrė jam terminuotą laisvės atėmimą dvejiems metams ir trims mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams, paskiriant atitinkamus įsipareigojimus.

A.Ulvidas pripažintas kaltu dėl jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimo ir neteisėto disponavimo pornografinio turinio dalykais, kuriuose vaizduojami vaikai arba asmenys pateikiami kaip vaikai.

Senos bylos duomenimis, su paauglėmis (nepilnametėmis) A.Ulvidas susipažindavo socialiniuose tinkluose, o vėliau veždavosi jas (ne po vieną) į atokias miškingas vietoves ir esą šokdavo joms nuogas.

Su šiuo Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu nesutiko nei A.Ulvidas, nei prokuratūra – abi bylos šalys surašė apeliacinius skundus. Nors nuteistasis, pasak bylos prokurorės, ikiteisminio tyrimo metu prisipažino padaręs nusikalstamą veiką pilnai, bylos nagrinėjimo metu – iš dalies, priėmus nuosprendį, jis savo poziciją pakeitė kardinaliai – apeliaciniu skundu prašo išteisinti. Gerai pagalvojęs A.Ulvidas nusprendė, kad jo veiksmai su paauglėmis nėra nusikalstami. Tai tėra nerūpestingumas.

Prokuratūrą šioje byloje atstovaujančios prokurorės netenkina tai, kaip Kauno apylinkės teismas kvalifikavo A.Ulvido nusikalstamus veiksmus. Netenkina prokuratūros ir paskirta bausmė.

„Teismui byla buvo atiduota, kaltinant A.Ulvidą, kad jis padarė 16 nusikalstamų veikų. Kauno apylinkės teismas konstatavo jo kaltę, bet veikas laikė tęstinio pobūdžio (vieninga tyčia padaryta veika) ir konstatavo, kad padarytos tik dvi nusikalstamos veikos. Kad tokiais kiekiais būtų atliekami tvirkinimo veiksmai ir tokiais laikotarpiais – nėra tokios praktikos. Labai didelė bylos apimtis: daug nukentėjusiųjų, daug epizodų“, – 15min paaiškino prokurorė Dovilė Augustauskaitė.

Jei vaikas vieną dieną iš mamos piniginės paima 10 eurų, kitą dieną – vėl 10 eurų, trečią dieną taip pat. Ar tai yra viena, ar trys vagystės? Taip ir su A.Ulvido veiksmais. Kauno apygardos teismo bus prašoma išsiaiškinti, ar šio asmens veiksmai iš tiesų, kaip nusprendė Kauno apylinkės teismas, buvo tęstinio pobūdžio, ar laikomi atskirais tvirkinimo epizodais.

„Kai nusikalstamų veikų sumažėjo nuo 16 iki 2, Kauno apylinkės teismas paskyrė daug švelnesnę bausmę nei prašė prokuratūra. Apeliaciniu skundu prašau, kad vietoje tų dviejų Kauno apylinkės teismo konstatuotų nusikalstamų veikų būtų pripažintos kaip atliktos 15. Ir už visa tai Ulvidui paskirtų realią laisvės atėmimo bausmę 4,5 metų“, – teigė prokurorė.

Nukentėjusiųjų šioje byloje – 26. Visos jos – mergaitės, kurių amžius svyruoja nuo 11 iki 16 metų. Nusikalstamos veikos atliktos Kauno apskrityje. Nė vienos nukentėjusiosios šeima nepareiškė byloje civilinio ieškinio – nereikalavo atlyginti neturtinės žalos.

Trečiadienį Kauno apygardos teisme A.Ulvidas nepasirodė, nes yra suimtas dėl naujų įtarimų. Byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

15min primena, kad Kauno apskrities VPK pareigūnai birželio 4 dieną, dar neįsiteisėjus balandį priimtam Kauno apylinkės teismo nuosprendžiui, sulaikė A.Ulvidą, galimai darantį analogiškas nusikalstamas veikas. Teisėsaugininkai skaičiuoja, jog iš viso geros nuotaikos bei šmaikštaus įžūlumo neprarandančio vyro aukų galėjo būti apie 40.

Birželio 6 dieną prokuratūra kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo. Į posėdį vestas surakintas vyras šypsojosi ir mestelėjo žurnalistams: „Pamatysite, viskas bus gerai!“

Sodinamas į policijos mašiną, suimtasis A.Ulvidas toliau šypsojosi ir netgi šūktelėjo: „Linkėjimai merginoms!“

Įtariamąjį nuspręsta suimti mėnesiui. Vėliau ši kardomoji priemonė pratęsta. Ir šiuo metu A.Ulvidas laiką leidžia Kauno tardymo izoliatoriuje. Anksčiau vyras yra teistas ir ne kartą, tačiau teistas jis ne už seksualinio, o turtinio pobūdžio veikas.

VIDEO: Kaune už pedofiliją suimtas A.Ulvidas neprarado nei geros nuotaikos, nei įžūlaus šmaikštumo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius