-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuosprendis bejėgiškos būklės motinos žudikui iš Varėnos rajono: kalės 9,5 metų

Vasario 2 dieną Kauno apygardos teisme nuosprendį išgirdo bejėgiškos būklės savo motiną pernai metų kovą nužudęs 52-jų metų Alvydas Ikasala. Vyras 87-rių metų gimdytoją anapilin pasiuntė kasdien jai suduodamas daugybinius smūgius. Nuteistasis nelaisvėje praleis 9 metus ir 6 mėnesius.
Alvydas Ikasala teisme
Alvydas Ikasala teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuroras siūlė kaltinamajam skirti 18 metų nelaisvės, tačiau teisėjų kolegija skyrė mažesnę nei vidurkis bausmę. Nustatyta lengvinanti aplinkybė – kaltinamasis pripažino savo kaltę, teikė nuoseklius parodymus ir gailėjosi nužudęs motiną. Be to, tai – jo pirmasis teistumas. 

Tiriant bylą paaiškėjo, kad kelis insultus iki tol patyrusiai nužudytajai skirtingu metu buvo atlikta apie 20 smūgių, tačiau tik dalį jų atliko sūnus. Kitus sužeidimus ji patyrė pati krisdama ar virsdama.

Kelis insultus iki tol patyrusiai nužudytajai skirtingu metu buvo atlikta apie 20 smūgių.

Veikos padarymo metu nuteistasis buvo girtas. Jam nustatytas net 2,61 prom. girtumas. Taip pat jam nustatytas ir organinis asmenybės bei nuotaikų sutrikimas.

A.Ikasala pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 2 ir 3 punktus. Itin žiaurus nužudymas nenustatytas. Teisėjų kolegijos sprendimu, jis veikė netiesiogine tyčia. Smūgius sudavė tik plaštaka ar kumščiu. Smūgiai atlikti nedidele ar vidutine jėga.

Spec. vidurinį išsilavinimą turintis, išsituokęs pensininkas Alvydas Ikasala nuteistas už tai, kad 2015 metų kovą, bute, esančiame Varėnos rajone, nuolat kankindamas, keletą dienų smurtavo prieš dėl amžiaus ir prastos sveikatos bejėgiškos būklės esančią savo motiną, kuriai rankomis sudavė daugybinius smūgius į įvairias kūno vietas ir padarė sužalojimus, kurie komplikavosi į mirtį.

Nuteistojo, kuris teisme pripažino savo kaltę ir teigė nenorėjęs gimdytojos pasiųsti myriop, mama mirė kovo 15 dieną Kauno klinikose. Diagnozė – smegenų skysčio išsiliejimas. Ant jos kūno, ypač veido srityje, rasta daugybinio smurto požymių – kraujosrūvų, sulaužytas buvo ir vienas šonkaulis.

„Prisipažįstu – kaltas. Mama buvo bejėgiškos būklės. Paskutiniu metu net nereagavo į aplinką. Gulėdavo ir į vieną tašką žiūrėdavo. Prieš vaistų davimą, maitinimą, apiplovimą suduodavau plaštakomis į veidą, kitas kūno dalis, kad sulaukčiau reakcijos, kad atkreiptų dėmesį, jį sukoncentruotų į mane. Negalėdavo net vaistų nuryti, o po smūgio prasižiodavo. Labai gailiuosi, kad tai įvyko. Nenorėjau, kad ji mirtų“, – anksčiau teismui prisipažino A.Ikasala.

Tenkintas ir civilinis ieškinys. Ligonių kasoms nuteistasis turės sumokėti 1267,21 euro.

Daugiau mamos nužudymo aplinkybių galite paskaityti čia:

Motinžudys teisme tikino mamą mušęs dėl to, kad atkreiptų jos dėmesį

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius