Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuosprendis broliams Kosovams: mašinvagių superautomobilio „Audi“ ekipažui teismas užtraukė rankinį

Nuteisti du broliai panevėžiečiai – Andrius Kosovas ir Artūras Kosovas, Vilniuje vogę automobilius.
Mašinvagių profesionaliai „tiuninguotas“ automobilis „Audi S6“
Mašinvagių profesionaliai „tiuninguotas“ automobilis „Audi S6“ / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paskelbė nuosprendį anksčiau du sykius teistam Artūrui Kosovui (gim. 1981 m.) ir sykį teistam Andriui Kosovui (gim. 1978 m.). Jie nuteisti dėl dviejų pasikėsinimų pagrobti automobilius ir vieno automobilio pagrobimo Vilniuje praėjusių metų gegužės ir rugpjūčio mėnesiais. Artūras taip pat nuteistas ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Teismas Andriui Kosovui skyrė 3 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jo broliui Artūrui Kosovui skirta 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu,jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismas iš nuteistųjų draudimo bendrovei ir nukentėjusiems priteisė daugiau kaip 30 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, taip pat konfiskavo superautomobilį „Audi S6“ (žr. susijusią galeriją), kuriuo naudojosi nuteistieji.

Abu broliai policijos pareigūnų buvo sulaikyti praėjusių metų rugpjūčio 11-osios naktį sostinės Fabijoniškių mikrorajone, kai bandė įsilaužti į kieme stovėjusį automobilį. Sulaikymo metu Artūras sėdo į „Audi S6“ automobilį, užvedė variklį ir atbuline eiga dideliu greičiu važiavo į jį sulaikyti bandančius policijos pareigūnus, tačiau buvo sustabdytas šūviais į automobilio padangą. Šiame automobilyje policijos pareigūnai rado 14 visrakčių automobilių užraktams atrakinti, daiktai iš anksčiau pagrobtų automobilių.

Abu kaltinamieji teisme kaltės nepripažino ir atsisakė duoti parodymus.

Teisme taip pat buvo apklausti specialistai, atlikę odorologinį (kvapų) tyrimą panaudojant specialiai apmokytus šunis.  Jų teigimu, viename automobilyje, kurį bandyta pavogti, buvo aptiktas Andriaus Kosovo kvapas. Kito kaltinamojo kvapo šunys tame automobilyje neaptiko, todėl Artūras K. dėl šios nusikalstamos veikos išteisintas.

Teismas taip pat išteisino abu brolius dėl vieno pasikėsinimo pagrobti automobilį, kadangi atliekant kvapų tyrimą buvo duota išvada, jog tikėtina, kad šioje mašinoje yra abiejų brolių kvapo pėdsakai.

Šia specialisto išvada kategoriškas atsakymas neduotas, nustatyta tik tikimybė, kad galimai automobilyje rastame kvapo pėdsake yra kaltinamųjų kvapai. Teismas, remdamasis suformuota teismų praktika, jog vien tik odorologinio tyrimo išvada negali būti grindžiama asmenų kaltė, iš šio kaltinimo abu brolius išteisino.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Broliai Kosovai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Nuteisti broliai Andrius (kairėje) ir Artūras (viduryje) Kosovai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius