TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuosprendis žmogžudystės tyrime nuginkluotam kauniečiui: sprogmenis slėpė pas uošvienę

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį kauniečiui Egidijui Smailiui už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ir didelės sprogstamosios galios sprogmenimis, už neteisėtą kasteto įgijimą.
Bylos įkalčiai: kastetas
Asociatyvi iliustracija: kastetas / Tauragės VPK nuotr.

Kaltinamasis 2017 m. sodyboje netoli Lietuvos–Lenkijos valstybinės sienos neteisėtai, neturėdamas leidimo, įgijo civilinėje apyvartoje draudžiamus daiktus.

Bylos duomenimis, vyras turėjo: šaunamąjį ginklą – pramoninės gamybos 9 mm kalibro Makarovo konstrukcijos pistoletą (PM) su 2 vnt. dėtuvių, 64 vnt. šaudmenų – 9 mm kalibro Makarovo šovinių, bei sprogmenis – 5 vnt. „F-1“ markės skeveldrinių granatų, skirtų gyvosios jėgos ir objektų naikinimui/žalojimui iš už priedangos, užpildytų po apie 60 g didelės sprogstamosios galios sprogstamąja medžiaga trotilu, 1 vnt. „RG-42“ rankinę granatą, skirtą priešininko gyvosios jėgos ir objektų naikinimui/žalojimui artimoje kovoje atvirose vietovėse ar patalpose, užpildytą apie 115 g didelės sprogstamosios galios sprogstamąja medžiaga – trotilu, 6 vnt. UZRGM modelio rankinių granatų sprogdiklių, kurių detonatoriuose yra po 1,5 g didelės sprogstamosios galios sprogstamųjų medžiagų.

Visą šį arsenalą teisiamasis neteisėtai (neturėdamas leidimo) iki 2020 m. spalio vidurio laikė, kol bute Kaune, ginklai ir šaudmenys buvo rasti bei paimti kratos metu policijos pareigūnų.

Tokiu būdu jis neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis ir didelės sprogstamosios galios sprogmenimis. Be to, tokiomis pačiomis aplinkybėmis jis įgijo civilinėje apyvartoje draudžiamą daiktą – nešaunamąjį ginklą – kastetą, kuris taip pat buvo rastas kratos metu.

Kaltinamasis E.Smailys prisipažino, kad mirusio tėvo sodyboje 2017 m. surado maišelį su šaunamaisiais ginklais, šoviniais, sprogmenimis, kastetu, kurį parsivežė pas save į namus Kaune ir laikė rūsyje esančiame sandėliuke, po to 2020 m. rugpjūčio mėnesį, juos nuvežęs paliko uošvienės bute.

Kaltinamojo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, o atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra tai, kad jis prisipažįsta padaręs baudžiamojo įstatymo numatytas veikas ir nuoširdžiai gailisi.

Kadangi baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymo tyrimo tvarka, paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu – kaltinamasis turės atlikti 3 metų laisvės atėmimo bausmę, pažymima Kauno apygardos teismo ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Birželio 30-osios nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius