-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 29 /18:01

Nuteista kyšio iš studentės reikalavusi Klaipėdos kolegijos dėstytoja Loreta Rupeikienė

200 litų (58 eurai) – tokia išlaikyto egzamino kaina. Šią sąlygą studentei iškėlusi vienos Klaipėdos kolegijos dėstytoja atsidūrė teisiamųjų suole. Pirmosios instancijos teismas Loretą Rupeikienę pripažino kalta. 55 metų L.Rupeikienė – ne tik Lietuvos verslo kolegijos dėstytoja, bet ir nepriklausoma auditorė, Lietuvos auditorių rūmų narė, praėjusiuose parlamento rinkimuose kandidatavusi į Seimą partijos „Sąjunga Taip“ gretose.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas dėstytojai skyrė 3 800 eurų baudą. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad dėstytoja Loreta Rupeikienė, kurios pareigos prilygintos valstybės tarnautojui, kyšį paėmė dar birželį. Už 200 litų studentei buvo pažadėtas teigimas egzamino įvertinimas, kuris būtinas norint apsiginti diplominį darbą, rašoma ketvirtadienį STT išplatintame pranešime.

VRK nuotr./Loreta Rupeikienė
VRK nuotr./Loreta Rupeikienė

Neilgai pasidžiaugusi kyšiu dėstytoja pateko į Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų akiratį.

Uostamiesčio bendrovei „Audito gairės“ vadovaujanti L.Rupeikienė 2012 metais nesėkmingai kandidatavo į Seimą. Vyriausiajai rinkimų komisijai jos pateiktoje anketoje minima, kad ji gimė Anykščiuose finansininkų šeimoje. Baigusi studijas Vilniaus universitete, ji dirbo finansininke statybinėse, gamybinėse organizacijose.

Dirbdama siekė žinių ir dar kartą grįžo į universitetą studijuoti audito mokslo. Nuo 1996 m. yra nepriklausoma auditorė, Lietuvos auditorių rūmų narė.

Klaipėdos universitete studijavo ir sėkmingai baigė pedagogiką ir švietimo vadybą, dar kartą įgijo bakalauro, o vėliau ir švietimo magistro laipsnį.

L.Rupeikienė vadovauja diplominiams ir kursiniams studentų darbams, kartu su jais nagrinėja šalies ekonominę padėtį, prognozuoja šalies biudžetą.

Stažavosi ir kėlė kvalifikaciją finansų ir švietimo srityse Švedijoje, Latvijoje, Airijoje.

11 metų vadovavo Klaipėdos apskaitos mokyklai. Įgijusi auditoriaus kvalifikaciją, 1997 m. įkūrė audito įmonę ir iki šiol jai vadovauja.

Rinkiminėje anketoje taip pat teigiama, kad L.Rupeikienė prisideda prie Klaipėdos universiteto, Klaipėdos aukštosios verslo mokyklos, Vakarų Lietuvos verslo kolegijos jaunųjų specialistų finansų, ekonomikos, teisės, bankininkystės srityse rengimo. Vadovauja diplominiams ir kursiniams studentų darbams, kartu su jais nagrinėja šalies ekonominę padėtį, prognozuoja šalies biudžetą.

Dėstytojos pomėgiai – tiriamieji darbai, kalnų slidinėjimas, dviračių sportas.

Sausio 28 d. Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų L.Rupeikienė su savuoju advokatu gali jį apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius