TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuteistas buvęs Jonavos ligoninės direktorius Paulius Vasilavičius – paėmė 7500 eurų kyšį iš „Grainos“

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas apkaltinamasis teismo baudžiamasis įsakymas, kuriuo buvęs VšĮ Jonavos ligoninės direktorius Paulius Vasilavičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, o 7500 eurų kyšį davęs Erlandas Sudeikis ir jo atstovauta įmonė UAB „Graina“ pripažinti kaltais dėl papirkimo.
Jonavos ligoninė
Jonavos ligoninė / „Jonavos žinių“ nuotr.

Kaip pranešimu spaudai skelbia Kauno apylinkės teismas, nustatyta, jog 2021 m. sausio 11 d. P.Vasilavičius, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, priėmė 7500 eurų kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už palankumą įmonei viešajame pirkime, kurio pagrindu tarp Jonavos rajono savivaldybės administracijos ir „Graina“ buvo sudaryta 199 650 eurų sutartis dėl universalios stacionarios rentgeno diagnostikos medicinos priemonės įsigijimo, pristatymo ir sumontavimo Jonavos ligoninėje.

Asmeninio archyvo nuotr. /Paulius Vasilavičius.
Asmeninio archyvo nuotr. /Paulius Vasilavičius.

Kyšis duotas ir už jo, kaip ligoninės direktoriaus, palankumą E.Sudeikio atstovaujamai „Grainai“ ateityje.

2023 m. gruodžio 11 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu du fiziniai asmenys ir vienas juridinis asmuo pripažinti kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų.

Tuometinis Jonavos ligoninės direktorius P.Vasilavičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo (Baudžiamojo kodekso 225 str. 1 d.), E.Sudeikis ir įmonė „Graina“ pripažinti kaltais dėl papirkimo (E.Sudeikis pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d., o „Graina“ pagal Baudžiamojo kodekso 20 str. 2 d. 1 p., 2 p., 3 p., ir 227 str. 1 d.).

Atsižvelgiant į tai, jog asmenys prisipažino dėl jiems inkriminuojamų veikų, sutiko su prokuroro siūlomomis bausmėmis, procesas buvo pabaigtas rašytine tvarka – teismo baudžiamuoju įsakymu. Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 641 straipsniu, paskirtos bausmės buvo sumažintos trečdaliu.

P.Vasilavičiui skirta galutinė 8900 eurų dydžio bauda ir konfiskuota gauto kyšio suma – 7500 eurų, E.Sudeikiui skirta galutinė 14 600 eurų dydžio bauda, o „Grainai“ – galutinė 25 000 eurų dydžio bauda.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog P.Vasilavičius jam inkriminuotą nusikalstamą veiką padarė būdamas valstybės tarnautojui prilygintam asmeniu, t. y. Jonavos ligoninės direktoriumi, todėl teismo baudžiamuoju įsakymu buvo paskirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – 3 metams atimama teisė užimti bet kokias vadovo pareigas gydymo ar sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiose įstaigose.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius