Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas du žmones sužalojęs anykštėnas

Dviejų žmonių sveikatą sutrikdžiusiam anykštėnui Panevėžio apygardos teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrinus su jam anksčiau skirtos neatliktos bausmės dalimi, paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas ketveriems metams ir baudžiamojo poveikio priemonė – 650 litų dydžio įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
Teismas
Teismas / Martyno Vizdbelio/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Nuosprendis Teismas

Kaip rašoma Panevėžio apygardos teismo pranešime, A.M. praėjusių metų rugpjūčio 22 dienos paryčiais šalia Anykščiuose esančios kavinės „Ortėjas“ ranka nestipriai pastūmė ant laiptų turėklų sėdėjusį E.Z. Pastarasis dėl to nukrito ant grindinio iš maždaug dviejų metrų aukščio.

E.Z. Buvo sunkiai sutrikdyta sveikata – jis patyrė įvairių lūžių ir sužalojimų, dėl kurių jam išsivystė kvėpavimo funkcijos nepakankamumas bei kiti sutrikimai.Iš karto po to kaltinamasis A.M. abiem rankomis trenkė į krūtinę M.K., stovėjusiam maždaug 1,5 metro atstumu nuo tų pačių turėklų.

Smūgio būta stipraus – M.K. trenkėsi į turėklus, persisvėrė per juos ir nukrito ant grindinio. M.K. buvo nubrozdinta nugara, jo sveikata sutrikdyta nežymiai.

Remdamasis surinktais įrodymais teismas konstatavo, kad A.M. sunkiai sutrikdė nukentėjusiojo E.Z. sveikatą dėl nusikalstamo nerūpestingumo, nes, nors ir nenumatė, kad tokiu savo poelgiu gali sužaloti nukentėjusįjį, tačiau būdamas suaugęs ir pakaltinamas galėjo ir turėjo tai numatyti.

Stipriai pastumdamas kitą nukentėjusįjį, M.K., kaltinamasis, teismo manymu, aiškiai suprato, kad tokiais savo veiksmais sukels fizinį skausmą ar sužalos jį, nes ką tik nuo turėklo buvo nustūmęs E.Z., kuris dėl to nukrito ant grindinio.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas pabrėžė, kad A.M. jau yra du kartus teistas už smurtinio pobūdžio nusikaltimus, nusikalto bausmės vykdymo atidėjimo metu, jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalto būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

„Nors viena veika yra neatsargus nusikaltimas, kita – nesunkus nusikaltimas, tačiau tiek pagal numatytas sankcijas, tiek tuo, jog abiejų nusikaltimų objektas yra žmogaus sveikata, šios veikos pavojingumu labai nesiskiria, ir todėl bausmės bendrintinos dalinio bausmių sudėjimo būdu“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius