-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas jonaviškis, žadėjęs padėti lengviau ir pigiau išlaikyti vairavimo egzaminą

Už svetimo turto įgijimą apgaule 27-erių metų Laurynas S. gruodžio 8 dieną priimtu nuosprendžiu Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai skyrė 8 mėnesius laisvės apribojimo, įpareigojant Lauryną S. nuo 22 iki 6 valandos būti namuose, jei tai nesusiję su darbu ar mokymusi, tęsti darbą arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje, – skelbiama Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.
Vairuotojo pažymėjimų gamyba
Vairuotojo pažymėjimas/ Asociatyvi nuotr. / Regitros nuotr.

Teismas nustatė, kad Laurynas S. 2020 metų kovą, turėdamas tikslą apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą, įdėjo žinomai melagingą skelbimą apie tai, kad suteikia paslaugą už atitinkamą mokestį, tai yra pigiau ir lengviau išlaikyti egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti, iš anksto žinodamas, kad šios paslaugos nesuteiks.

Piktnaudžiaudamas nukentėjusiojo P.J. pasitikėjimu, bendraudamas su nukentėjusiuoju SMS žinutėmis, nurodė nukentėjusiajam už paslaugą per terminalą „Perlas“ jo vardu pervesti 600 eurų, o nukentėjusiajam šiuos pinigus pervedus ir 2020 metų rugpjūčio pabaigoje prie parduotuvės Jonavoje 200 eurų perdavus Laurynui S. į rankas, skelbime nurodytos paslaugos nesuteikė, tokiu būdu apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą – 800 eurų, padarydamas nukentėjusiajam 800 eurų turtinę žalą.

Laurynas S. kaltu prisipažino. Teismui paaiškino, kad internete perskaitė nukentėjusiojo skelbimą, jog šis prašo pagalbos dėl vairuotojo pažymėjimo.

Jis suprato, kad asmuo nori gauti vairuotojo pažymėjimą, jo legaliai nelaikant.

Tuo metu jo finansinė padėtis buvo sunki ir žinodamas, kad tokios paslaugos nesuteiks, norėdamas pasipelnyti, pažadėjo nukentėjusiajam padėti.

„Akivaizdžiai matyti, kad kaltinamasis, pradėdamas bendrauti su nukentėjusiuoju, net neketino jam pagelbėti supaprastintu būdu įsigyti vairuotojo pažymėjimo. Pirmiausia jis žinojo, kad tokias funkcijas atlieka tam įgaliota institucija ir sąmoningai nukentėjusiajam sakė netiesą, norėdamas pasipelnyti“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Skiriant bausmę Laurynui S., teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas nesunkus nusikaltimas.

Praeityje Laurynas S. teistas, teistumas neišnykęs, administracine tvarka baustas, dėl padaryto nusikalstamo – prisipažino ir gailisi. Lauryno S. atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė būdamas recidyvistas.

Laurynui S. skirta galutinė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant jį nuo 22 iki 6 valandos būti namuose, jei tai nesusiję su darbu ar mokymusi tęsti darbą arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje.

Taip pat iš Lauryno S. nukentėjusiajam priteistas 800 eurų dydžio civilinis ieškinys.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius