-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas Kelmės meras kelia klausimus, ar jį su kyšiu sučiupę pareigūnai veikė teisėtai

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija apeliacine tvarka pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis nuteistas už kyšininkavimą ir jam skirta 25 tūkst. eurų bauda.
Vaclovas Andrulis
Vaclovas Andrulis / Nuotrauka iš V.Andrulio „Facebook“ profilio

Pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį Šiaulių apygardos teismui apskundė nuteistasis ir byloje valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Šiandien įvykusiame teismo posėdyje nuteistojo advokatas bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos paprašė, kad iš dalies būtų atnaujintas įrodymų tyrimas.

Gynėjas teismui teigė, kad kyla klausimų dėl pareigūnų taikytų nusikalstamos veikos imitavimo modelio pagrįstumo, teisėtumo. Anot jo, kriminalinės žvalgybos veiksmai atliekant tyrimą galėjo būti provokuojantys.

Valstybės kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras teismui pareiškė, jog pirmosios instancijos teisme buvo išnagrinėta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta medžiaga ir atsakyta į klausimus. Anot prokuroro, STT pateikė tai, ką turėjo ir galėjo pateikti ir grįžti prie minimų aplinkybių nematąs pagrindo.

Bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija nutarė atlikti įrodymų tyrimą ir STT pateikti atitinkamus klausimus, kurie bus paskelbti atskira teismo nutartimi.

Šiuo metu nuo Kelmės rajono savivaldybės mero pareigų teismo nušalintas 62 metų V.Andriulis buvo pripažintas kaltu už tai, kad pareikalavo iš kito asmens 10 tūkstančių eurų kyšį už palankumą vykdant Tytuvienų miesto Viešųjų erdvių sutvarkymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą.

Byloje surinkti duomenys teismui leido daryti išvada, kad meras suprato, kad daro nusikalstamą veiką. Pirmosios instancijos teismas už padarytą nusikaltimą paskirtą 25 tūkstančių eurų baudą V.Andrulį įpareigojo sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Jam buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje 5 metus.

Kelmės rajono savivaldybės meras V.Andrulis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų buvo sulaikytas 2020 metų gegužės 19 dieną, kai iš minėtą projektą įgyvendinančios bendrovės direktoriaus priėmė dalį reikalauto kyšio – 5 tūkstančius eurų. Atliekant ikiteisminį tyrimą V. A. kurį laiką pareigūnų buvo sekamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius