Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas ūkininkas, internete raginęs susidoroti su homoseksualiais asmenimis

Trakų rajono apylinkės teismas 2011 m. spalio 3 dienos baudžiamuoju įsakymu nuteisė ūkininką V.M. už tai, kad jis viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su homoseksualiais asmenimis.
Gėjų parado dalyvis
Gėjų parado dalyvis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išnagrinėjus prokuroro pareiškimą ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą teismas nustatė, kad kaltinamasis V.M. 2010 metų gegužės 6 dieną 8.25 val. vienoje internetinėje svetainėje publikuoto straipsnio komentarų skiltyje, prisistatęs slapyvardžiu „patarimas“, parašė komentarą: „Leisčiau tas eitynes, suregistruočiau, viešai skelbčiau ... o apskritai tai naikint reikia šiknapisius“, ir tokiu būdu viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl seksualinės orientacijos.

Atsižvelgiant į tai, kad V.M. nusikalto pirmą kartą, pripažino savo kaltę ir gailėjosi, teismas už padarytą nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 3 dalyje, kaltinamajam V.M. skyrė 780 litų dydžio baudą.

Nesutikdamas su baudos paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu V.M. per keturiolika dienų dar gali paduoti prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius