-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12 /13:29

Nužudymo Kvėdarnoje tyrime – postūmis: sulaikytas įtariamasis

Policija praneša, sulaikiusi 29-erių metų vyrą, kuris įtariamas Kvėdarnoje nužudęs pensininkę. Moters lavonas su trimis kirstinėmis žaizdomis galvos srityje kraujo klane namuose aptiktas vasario 10 d. Ši žinia pribloškė itin ramaus miestelio gyventojus, kurie spėlioja, kas gi iš tikro galėjo nutikti ir kas tas jaunas įtariamasis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

13.25 val. Kaip 15min informavo Policijos departamentas, įtariamojo deklaruota gyvenamoji vieta – Kvėdarnoje, anksčiau jis buvo teistas. Dėl giminystės saitų su nužudytąja policija informacijos neturi.

Apžiūrint įvykio vietą, įsilaužimo žymių nebuvo aptikta, – durys rastos užrakintos. Namai, pasak policijos pareigūnų, nebuvo stipriai suversti, išskyrus virtuvę, kur, galimai, vyko grumtynės, nes rasta kraujo.

Velionės praėjusį penktadienį pasigedo kitame mieste gyvenantys giminaičiai, kurie sunerimę kreipėsi į seniūniją. Būtent socialinė darbuotoja ir Kvėdarnos seniūnas Aivaras Dobilas buvo tie, kurie iškvietė policiją, greitąją pagalbą bei ugniagesius.

„Mirusiosios namas stovi pačiame miesto centre, šalia daugiabučių kvartalo. Ji jame gyveno kartu su kiek vyresne seserimi, prižiūrėjo ją. Buvo tvarkinga, linksma močiutė. Dieną prieš ji palydėjo su giminaite seserį į Kaltinėnų globos namus, tad liko name gyventi viena. Kai penktadienį jos pasigedo artimieji ir kreipėsi į mus, pirmoji į namus nuvyko seniūnijos socialinė darbuotoja. Niekas durų neatidarė. Vėliau ji apsilankė dar kartą, o apie 15 val. nuvykau ir pats.

Manėme, gal pavargusi nuo sesers priežiūros išgėrė kokių vaistų, negirdi įmigusi... Nuo garažo pusės sklido smalkių kvapas, per langus matėsi įjungtas televizorius, lojo šuo, tiek tik ir pastebėjome. Iškvietėme pagalbą“, – lemtingosios dienos įvykius nupasakojo seniūnas.

Tuomet iš policijos jis sužinojo, jog pensininkė viduje rasta negyva, kraujo klane. Tiek seniūną, tiek visus kvėdarniškius šis įvykis sukrėtė. Būna, kad kas nors susimuša, bet kad būtų įvykdytas toks baisus smurtinis nusikaltimas... Pastarąjį kartą žmogžudystė Kvėdarnoje, anot A.Dobilo, įvykdyta gal prieš 15 metų, kai vyras užkapojo dėdę kirviu.

„Ramu pas mus. Seniūnijoje gyvena 3 400 gyventojų, pačiame mieste – 1 800. Visi vienas kitą pažįsta. Žmonės labai pilietiški, bendruomenės aktyvios. Nėra jokių asmenų, pastaruoju metu grįžusių iš įkalinimo įstaigos, tik vieną prižiūri probacijos tarnyba – visuomenei naudingus darbus turi atlikti seniūnijoje. Neįsivaizduoju, ką tokį sulaikė. Nes nei mirusioji, nei jos kartu gyvenusi sesuo vaikų neturėjo. Tad kaži ar koks giminaitis. Atžalų susilaukė tik trečioji sesuo, kuri gyvena kitur“, – spėliojo A.Dobilas.

Paklaustas, ar nužudytoji prieš mirtį kada kreipėsi į seniūniją pagalbos, jis patikino, jog prieš Naujuosius metus buvo užsukusi paprašyti sugaudyti po kiemą lakstančias laukines kates. Buvo jų nemažai prisijaukinusi, vis pamaitindavo.

„Galvojome, gal kokį voljerą toms katėms padaryti, kad galėtų sulįsti į vidų. Dabar jau nebeprireiks...“, – teigė seniūnas.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

15min primena, jog vasario 10 d. apie 14 val. 40 min. Šilalės r., Kvėdarnoje, namuose, rastas 81-erių metų moters lavonas su trimis kirstinėmis žaizdomis galvos srityje. Su ugniagesių pagalba išlaužę duris ir užėję į vidų policininkai išvydo kraupų vaizdą: senolė gulėjo ant lovos kraujo klane. Kraujo pėdsakų buvo ir kitose kambario vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius