Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 14 /13:05

Nužudymu Kaune įtariamas vyras neprisimena jokių aplinkybių: gėrė visą parą, net darbe

Vyras, kuris įtariamas pirmadienio vakarą Kaune prie parduotuvės nužudęs žmogų, ketvirtadienį atvesdintas į Kauno apylinkės teismą, kur jam paskirta kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams. Po įvykusio teismo posėdžio paaiškėjo, jog įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, teigia neprisimenantis daugelio aplinkybių.
Nužudymu Kaune įtariamą vyrą bus prašoma suimti trims mėnesiams
Nužudymu Kaune įtariamas Raimondas Orantas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Virginijaus Mizaro, įtariamasis prisipažino gėręs tiek dieną prieš įvykį, tiek nužudymo rytą, tiek būdamas darbe dieną. Tekintoju dirbantis vyras, užtiktas geriantis, darbdavio buvo išprašytas į namus.

„Jis neprisipažįsta padaręs nusikaltimo. Jis daug ko neprisimena. Nesako, kad pažinojo nužudytąjį. Kartoja, jog nieko neprisimena. Kai kurias aplinkybes įvardija, bet daugelio nepamena. Ką prisimena? Kad buvo darbe. Kad girtavo. Kad iš ryto gėrė, darbe gėrė. Ieškojo su kuo išgerti. Ir nebeprisimena. Net ryte po nužudymo jis atėjo į darbą“, – įtariamojo paveikslą brėžė prokuroras.

Vyras gyvena kartu su žmona, tačiau, anot prokuroro, girtavimas įtariamojo gyvenime užima labai didelę dalį laiko.

Anksčiau jis teistas už vagystę – teistumas išnykęs.

„Mes vertiname kaip gynybinę versiją, nes į daugelį klausimų jis neatsako. Visos kitos aplinkybės, ir nusikaltimo sunkumas, ir tai, kad ikiteisminis tyrimas dar pirminėje stadijoje yra, ir asmenys, kuriuos mes dar ruošiamės apklausti gali būti socialiai pažeidžiami, tai mes galvojame, kad jeigu jis bus laisvėje, gali paveikti proceso dalyvius, gali pasislėpti“, – sakė prokuroras.

12.58 val. Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamą kaunietį R.O.

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad 62-ejų R.O. įtariamas padaręs labai sunkų, tyčinį nusikaltimą. Šiuo metu yra atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, nėra surasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, apklausti liudytojai.

Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamą kaunietį R.O.

Teismo vertinimu, šiuo metu nėra pagrindo R.O. taikyti švelnesnę kardomąją priemonę. "Vengdamas griežtos, ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės, jis gali bėgti ar slėptis", - rašoma teismo nutartyje.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

62-ejų metų vyrui pareikšti įtarimai dėl nužudymo, už tai gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

15min primena, kad 39-erių metų vyro kūnas pirmadienio vakarą rastas prie parduotuvės. Aukštuosiuose Šančiuose. Antradienio vakarą policija paskelbė sulaikiusi 62-ejų metų įtariamąjį. Vyras sulaikytas savo namuose, jis nesipriešino, buvo neblaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius