Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 26 /11:29

Nužudytos dailininkės Agnės Každailytės byloje kaltę pripažįsta tik vienas iš suimtų vyrų

Vilniuje keletą parų ieškotos ir Sodų gatvėje prie stoties rastos menininkės Agnės Každailytės žmogžudystės bylą tiriantys pareigūnai sekmadienį kreipėsi į teismą, prašydami leidimo ilgiau nei 48 valandas laikyti sučiuptus 26 ir 41 metų įtariamuosius. Kaltę pripažįsta tik vienas iš jų, tačiau abu sulaikytieji mažiausiai tris mėnesius liks už grotų.
Įtariamasis teisme
Kaltę pripažįstantis įtariamasis (gim. 1989 m.) teisme / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Žinomo dailininko Arvydo Stanislavo Každailio dukters 51 metų Agnės Indrės Každailytės artimieji ir policija ieškojo nuo trečiadienio.

Penktadienio vakarą menininkė rasta nužudyta.

Pirminiais duomenimis, pasmaugtos moters kūnas aptiktas sostinės Sodų gatvėje, netoli Vilniaus stoties. Anksčiau Užupyje gyvenusi dailininkė čia persikraustė, pardavusi brangesnį ir įsigijusi pigesnį (neremontuotą) būstą. Pastaruoju metu moteris gyveno statybų ir būsimų įkurtuvių rūpesčiais.

Spėjama, kad dėl to ji ir galėjo patekti į nusikaltėlių akiratį – žudikai tikriausiai vylėsi, kad po naudingų nekilnojamojo turto sandorių A.Každailytei liko nemažai pinigų.

Nuotr. iš „Facebook“/Agnė Každailytė
Nuotr. iš „Facebook“/Agnė Každailytė

Teigiama, kad bent vieną iš įtariamųjų žudikų A.Každailytė buvo pasamdžiusi, kaip statybininką būsto remontui.

Tikėtina, kad pažįstamus „meistrus“, tapusius žudikais, buto šeimininkė įsileido vidun be jokių nuogąstavimų. Nužudę moterį ir paslėpę jos kūną, nusikaltėliai pas A.Každailytę rado tik mobilųjį ir kompiuterį. Šį grobį kitą rytą nunešė į lombardą.

Aukos kūnas rastas tame pačiame daugiabutyje, kuriame dailininkė remontavosi būstą, tik gretimame apleistame (emigravusių šeimininkų) bute.

Pagal lombarde paliktą telefoną tyrėjai nustatė, kam jis priklausė, ir toliau narpliojo žinomos sostinės menininkės dingimo detektyvą.

Penktadienį kriminalistai dėl žmogžudystės sulaikė du įtariamuosius. 1974 m. ir 1989 m. gimę vyrai sostinės policijai žinomi, jie anksčiau teisti. Sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo prašoma leisti įtariamuosius suimti ir laikyti bent 3 mėnesius.

Pirmasis iš įtariamųjų (41 metų) į teismą konvojaus atvežtas ryte prieš pat 10 val.

Neoficialiais duomenimis, šis vyras neigia prisidėjęs prie A.Každailytės nužudymo. Tačiau ikiteisminio tyrimo teisėjas jo parodymus įvertino kritiškai ir tenkino prokuratūros prašymą dėl 3 mėnesių griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo.

Apie vidurdienį į teismą atvežtas ir 26 metų įtariamasis. Vaikinas pripažįsta nužudęs moterį ir teigia tai padaręs vienas. Teismo leidimu jam taip pat skiriamas 3 mėnesių suėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius