Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NVSC aiškinasi dėl Vilniuje nužudyto koronavirusu užsikrėtusio vyro

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) aiškinasi, su kuo ir kokį kontaktą turėjo ketvirtadienį Vilniuje nužudytas vyras, kuriam vėliau nustatytas koronavirusas.
Policijos reidas Kaune
Policija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pavyko susisiekti su policijos pareigūnais ir jie mums labai padėjo, suteikė visą įmanomą informaciją. Vyksta tyrimas“, – BNS sakė Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Sekmadienio popietę ji sakė, kad yra mažiausiai 18 asmenų, su kuriais reikia atskirai pabendrauti ir nustatyti sąlyčio pobūdį. Viena vertus, būtina įvertinti, ar pareigūnai laikėsi saugumo taisyklių, o antra vertus, išsiaiškinti ir su nužudytuoju bendravusius asmenis.

„Reikia labai individualiai spręsti, kalbėti su kiekvienu, ar nebuvo pažeisti protokolai. Antras dalykas, kas mums svarbu, susisiekti su asmenimis, su kuriais nužudytas asmuo galėjo bendrauti dviejų savaičių laikotarpiu, nes nežinome, kada jis užsikrėtė ir tie asmenys, tikėtina, jokio protokolo galėjo nesilaikyti ir jokių apsaugos priemonių bendravimo metu nenaudoti“, – sakė R.Lingienė.

Ji užsiminė, kad kiekvienu atveju reikia atskirai įvertinti padėtį, nes kartais saugumo nepaisoma net medicinos įstaigose.

„Net keista: ne tik visiškai paprasti žmonės, kurie nepratę dėvėti tokių priemonių, bet ir vienos didelės ligoninės administracija visą dieną naudoja, dėvi tas pačias priemones, pavyzdžiui, kaukes, tai neatmesime, kad gali būti ir čia, tarp pareigūnų“, – sakė R.Lingienė.

Šeštadienį teismo medicinos ekspertai nustatė, jog Vilniuje ketvirtadienį nužudytas vyras buvo užsikrėtęs koronavirusu. Tai patvirtino policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Šeštadienį iš areštinės pas medikus patikrinimui buvo nuvežtas nužudymu įtariamas asmuo. Koronaviruso jo organizme nerasta. Pasak R.Matonio, jau sudarytas sąrašas žmogžudystės vietoje dirbusių policijos pareigūnų, medikų, bendrovės „Grinda“ darbuotojų, kurie išvežė nužudytojo kūną. Visi jie tikrinami dėl koronaviruso.

BNS skelbė, kad ketvirtadienį vakare Vilniuje buvo rastas mirusio vyro kūnas su durtinėmis žaizdomis. Policijos departamento duomenimis, 1960-aisiais gimusio vyro kūnas buvo rastas apie 21 val. 30 min. A.Kojelavičiaus gatvėje. Policija sulaikė nužudymu įtariamą 1980-aisiais gimusį vyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius