Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Opel Corsa“ ir „britvos“ avarija Vilniuje: kaltės niekas nepripažįsta (atnaujinta 17.56 val., video, nuotraukos)

Penktadienio pavakarę Vilniaus centre, A.Goštauto gatvėje, susidūrė vilnietės vairuojamas „Opel Corsa“ ir sportiškas motociklas „Kawasaki ZX 14“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Avarija apie 17 val. įvyko A.Goštauto gatvės atkarpoje tarp Baltojo ir Pedagoginio tilto, kai opelio vairuotoja išsukinėjo iš mašinų stovėjimo aikštelės. Maždaug tuo pat momentu du motociklininkai startavo nuo šviesoforo po tiltu ties Pedagoginiu universitetu. Už maždaug 100 metrų vienam tų motociklininkų teko rėžtis į „Opel Corsa“.

Paskutiniu momentu „britvos“ savininkas, regis, sąmoningai krito, kad išvengtų tiesioginio smūgio į mašiną. Jis tik apsibrozdino slysdamas asfaltu. Motociklo smūgis teko beveik į lengvosios mašinos vairuotojos dureles, tačiau vilnietė traumų nepatyrė. Sveikas ir kartu keliavęs jaunuolis.

Nuo smūgio vos apie toną sveriantis „Opel Corsa“ apsisuko ir atsidūrė gretimoje eismo juostoje.

Opelio vairuotoja įvykio vietoje 15min.lt žurnalistui pasakojo, kad prieš atlikdama kairį posūkį stabtelėjo ir įsitikino, jog A.Goštauto gatve niekas nevažiuoja. Moteris teigia, kad motociklininkas jos akiratyje pasirodė tada, kai ji jau beveik buvo baigusi manevrą, t.y. buvo ties važiuojamosios dalies viduriu. Vairuotoja pabrėžė, kad jai pasirodė, jog būtent kelio viduriu važiavo ir motociklininkas. Jos supratimu, jei „Kawasaki“ būtų judėjęs 1-ąją eismo juosta, jam pakaktų vietos pravažiuoti pro jos mašinos galą.

Tuo pačiu moteris neslėpė puikiai mačiusi paskutinę avarijos fazę: kaip motociklininkas paguldė savąjį plieno žirgą ant šono, paleido jį slysti, o pats čiuožė asfaltu greta.

Į pagalbą kritusiam motociklininkui žaibiškai atskubėjo greitosios pagalbos ekipažas. Jokių rimtesnių traumų, pirminiais duomenimis, 29 metų vyras nepatyrė. Tačiau nuodugniau patikrinti jo sveikatos medikai išsivežė nukentėjusįjį į ligoninę.  

Avarijos vietoje likęs motociklininko bičiulis, savuoju plieno žirgu važiavęs greta, 15min.lt sakė, jog dėl avarijos aplinkybių jam nekyla jokių abejonių. Esą savaime suprantama, jog kalta yra moteris, išvažinėjusi iš aikštelės ir nedavusi kelio pagrindiniu keliu važiavusiems motociklininkams.

Replikavus, jog moteris tikina motociklininką pastebėjusi tik prieš pat susidūrimą, nukentėjusiojo draugas svarstė, jog  „Opel Corsa“ vairuotojai galėjo pristigti atidumo.

Tai, kad opelis skersai A.Goštauto gatvės išriedėjo prieš pat motociklus, anot pašnekovo, įrodo faktas, kad ant asfalto nėra „Kawasaki“ stabdymo žymių – stabdyti esą nebuvo kada.

Į klausimą, kokiu greičiu A.Goštauto gatve važiavo, antrojo motociklo vairuotojas konkrečiai atsakyti nepanoro: „Į spidometrą nežiūrėjau...“ Jis aiškino, kad per šimtą metrų ne kažin kiek buvo galima įsibėgėti, nes sankryžoje teko sustoti prie raudono šviesoforo.

VIDEO: 15min.lt: „Opel Corsa" ir motociklo „Kawasaki" susidūrimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius