Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Pagarsėjusi medžioklė – ir su klastotės kvapu: teisėjas plika akimi mato, kad prie skirtingų pavardžių – tas pats parašas

Skandalinga šių metų pradžios medžioklė, po kurios buvo sulaikyti sostinės advokatas, Ukmergės policininkas ir du klubo „Lėnas“ nariai, kuo nuodugniau yra narstoma, tuo daugiau atskleidžia galimų pažeidimų. Po šios dienos posėdžio Ukmergės teisme pakvipo net dokumento klastojimu. Teisėjui teko medžiotojus kamantinėti, kodėl jų pavardės skirtingos, o parašai – stebėtinai vienodi.

Kovo 18-osios popietę skandalingos medžioklės bylą nagrinėjantys Ukmergės teismo rūmai priminė kino teatro salę. Posėdžio metu šviesos buvo užgesintos, o didžiuliame projektoriuje rodyti vaizdai, kaip buvo forminami keturių asmenų pažeidimai, kuomet aplinkosaugininkai sustabdė advokato vairuojamą visureigį su kraujo balomis po keleivių kojomis ir bagažinėje gabenamu neteisėtai sumedžiotu elnio patinu.

Tiesa, atsakomybėn traukiamiems asmenims kilo klausimų, kur yra visas aplinkosaugininkų esą žadėtas vaizdo įrašas. Bent jau advokatas Laimonas Judickas suprato, kad inspektoriai nufilmavo sulaikymą nuo pradžių – pilnas siužetas leistų įvertinti, ar vairuotojas stengėsi išvengti sustabdymo, ar buvo įjungti švyturėliai, galbūt kitos reikšmingos detalės. Šiuo atveju teismui perduoti 4 vaizdo failai atspindi situaciją, kuomet 4 sulaikytieji jau sėdėjo inspektorių automobilyje, buvo teikiami paaiškinimai, forminamas pažeidimas.

Į šiandienos posėdį liudyti teismui buvo iškviestas Giedrius Aniūnas. Medžiotojas, paleidęs lemtingą šūvį, jau yra pripažintas kaltu atskiroje byloje, o kiti trys visureigyje buvę asmenys dalyvauja atskirame teisme, nes jiems inkriminuojamas tik neteisėtai sumedžioto gyvūno gabenimas. G.Aniūnas pakviestas liudyti trijulės – policininko, advokato ir medžioklės vadovo, byloje.

Teisėjas buvo išstudijavęs bylos medžiagą, tad liudytojui parengė nepatogų klausimyną: apie parašus medžioklės lape, kurį būtina užpildyti prieš kiekvieną medžioklę, nurodant laiką ir joje dalyvaujančius asmenis, pastariesiems pasirašant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius