Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagėgių pasieniečiai Nemune išbaidė plaukiką su kontrabandos kroviniu

Pagėgių pasieniečių Nemune pabaidytas plaukikas upės viduryje paliko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir spruko atgal į Rusiją.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Sekmadienio naktį VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai ties Pagėgių savivaldybės Sokaičių kaimu stebėjimo kameromis užfiksavo Nemunu į Lietuvą plaukusį asmenį. Jis tempė kelis ryšulius. Upės viduriu čia eina Lietuvos ir Rusijos siena.

Į nurodytą vietą VSAT pareigūnai tuoj pat išskubėjo tarnybiniu kateriu. Tuo metu ties Nemuno vidurį pasiekęs plaukikas pastebėjo besiartinančius pasieniečius, metė krovinį ir skubiai nuplaukė Rusijos kranto link. Čia jis iššoko iš vandens ir dingo pakrantėje.

Nemune pasieniečių katerio ekipažas rado keturis juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Paaiškėjo, kad juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „New Line Full Flavor“ be akcizo ženklų.

VSAT pareigūnai dar patikrino Nemuno krantą ties Sokaičių kaimu, tačiau nei įtartinų daiktų, nei asmenų ar transporto priemonių neaptiko.

Apie įvykį Pagėgių rinktinės pasieniečiai pranešė kolegoms Rusijoje, o patys dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Rūkalai saugomi Viešvilės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius