Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Pakruojo dvaro savininkas Giedrius Klimkevičius teisme išgirdo išteisinamąjį nuosprendį

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį UAB „Pakruojo parkai“ byloje, kuriuo išteisino visus keturis kaltinamuosius, iš kurių du – juridiniai asmenys.
Ant Barboros Radvilaitės palaikų buvo padėta baltų lelijų puokštė
Giedrius Klimkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Juridiniai asmenys UAB „Pakruojo parkai“ ir „Prof City“ bei jų direktoriai Giedrius Klimkevičius (g. 1966) ir V.U. (g. 1979) išteisinti jiems nepadarius nusikalstamų veikų, kuriomis buvo kaltinami.

G.Klimkevičius ir jo vadovaujamas juridinis asmuo UAB „Pakruojo parkai“ bei kaltinamasis V.U. išteisinti dėl dokumentų klastojimo padarant didelę žalą bei pasikėsinimo apgaule juridinio asmens naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą, nes nėra įrodymų, patvirtinančių, kad buvo padaryti šie nusikaltimai. Taip pat byloje nėra įrodymų, kad tarp kaltinamųjų (fizinių asmenų) buvo susitarimas bendrininkauti ir apgaule įgyti svetimą turtą.

Nepasitvirtino ir kaltinimas bendrovių vadovams bei juridiniams asmenims dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Dėl to jų atžvilgiu taip pat priimtas išteisinamasis nuosprendis.

Darbai Pakruojo dvare, dėl kurių neatlikimo ir Lietuvos verslo paramos agentūrai pateiktos paraiškos juos apmokėti asmenims buvo pareikštas kaltinimas pasikėsinimu sukčiauti, realiai buvo atlikti.

Asmenys buvo kaltinami sukčiavimu, nes darbai, už kurių apmokėjimą buvo pateiktos paraiškos, neva nebuvo atlikti. Kaip paaiškėjo teismo proceso metu, darbai Pakruojo dvare, dėl kurių neatlikimo ir Lietuvos verslo paramos agentūrai pateiktos paraiškos juos apmokėti asmenims buvo pareikštas kaltinimas pasikėsinimu sukčiauti, realiai buvo atlikti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Didžiausiam Lietuvoje dvaro pastatų kompleksui buvo skirta daugiau nei 410 tūkst. eurų (1 442 755 Lt) Europos regioninės plėtros fondo lėšų. Už šias lėšas, projektą parengusi bendrovė, turėjo pritaikyti dvaro pastatus turizmui. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra įtarė, kad projektą vykdžiusi bendrovė neatliko dalies projekto darbų už daugiau nei 32 tūkst. eurų (110 510 Lt), tačiau kreipėsi dėl jų išmokėjimo į paramą administruojančią instituciją.

Pakruojo dvaro sodybos pritaikymo turizmui projektą įgyvendinusiems verslininkams už tai grėsė laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius