-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo patruliai baudė už diržus, bet uždėjo ir antrankius

Įsibėgėjus policijos reformai ir gatvėse padaugėjus patruliuojančių pareigūnų ekipažų, galima stebėti situacijų, kai nusikaltimo padarymu įtariami asmenys į pareigūnų rankas patenka, nukentėjusiajam apie nusikaltimą dar nespėjus pranešti. Apie tai byloja ir įvykis Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamame Pakruojo rajone.
Naktinio Vilniaus policijos reido metu nubaustas tik vienas pažeidėjas
Reidas / Viktorijos Savickos nuotr.

Vėlų vasario 23-iosios vakarą Pakruojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus patruliai Triškonių kaime vykdė sustiprintą transporto priemonių kontrolę. Patikros neišvengė ir keliu nuo Voronių kaimo pusės atvažiavęs automobilis „Opel Vectra“.

Kadangi jo keleivis nesegėjo saugos diržo, kuris automobilyje buvo įrengtas, teko įforminti Eismo taisyklių pažeidimą ir surašyti jam administracinio nusižengimo protokolą.

Patruliams atliekant šią procedūrą, ryšio priemonėmis juos pasiekė Šiaulių AVPK Operatyvaus valdymo skyriaus informacija, kad ką tik Voronių kaime apiplėšta moteris, iš kurios pagrobta 50 eurų. Budėtojas pranešė, kad nusikaltimą galėjo padaryti 2-3 asmenys, kurių du vilkėjo tamsiomis striukėmis.

Pareigūnų sustabdytame „Opel Vectra“ sėdėjo trise, kurių du vilkėjo tamsiomis striukėmis. Tai privertė patrulius suklusti.

Paklausti apie kelionės tikslą, sustabdytame automobilyje sėdėję vyrai nurodė, kad iš Šiaulių per Pakruojį vyksta į Linkuvą. Patruliams įtarimas dar labiau sustiprėjo: vyrai nežino tikslaus maršruto, nes tame maršrute, kuriuo jie važiavo, Pakruojo pravažiuoti nereikėjo.

Lauke lengvai snigo, tad patruliai priėmė sprendimą nedelsiant kartu su „Opel Vectra“ važiavusiais asmenimis nuvažiuoti iki apiplėštos moters ir, kol neužsnigo, apžiūrėti sniege paliktus plėšikų pėdsakus. Pareigūnų įtarimai visiškai pasitvirtino: jie sulaikė ne tik Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, bet ir ką tik senolę apiplėšusius asmenis.

28 metų šiaulietis ir 26 metų Pakruojo rajono gyventojas paskutinį kartą teisti Vokietijoje už neteisėtą disponavimą narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis.

86 metų Voronių kaimo kaimo gyventoja pareigūnams papasakojo, kad, išlaužę laukujes duris, į jos namus įsibrovė du vyrai, kurių vienas buvo su kauke, ir užspaudę jos burną, pareikalavo pinigų.

Kaip paaiškėjo tyrimo metu, įsibrovėliai tikėjosi iš moters pagrobti nemenką pinigų sumą. Tačiau didelio grobio rasti jiems nepavyko ir teko pasitenkinti medžiagos skiautėje slepiamais 50-čia eurų, kuriuos jiems atidavė išsigandusi senolė. Palikę moters namus, užpuolikai įsėdo į už kelių dešimčių metrų jų laukusį automobilį su vairuotoju ir pasuko link Triškonių kaimo, kur papuolė tiesiai į rankas policijos pareigūnams.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji su teisėsauga reikalų turi nuolat – ir ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. 28 metų šiaulietis ir 26 metų Pakruojo rajono gyventojas paskutinį kartą teisti Vokietijoje už neteisėtą disponavimą narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis ir tik prieš Kalėdas grįžo į gimtinę. Jų bendrininkas 31 metų šiaulietis yra išklausęs tik Lietuvos teismų nuosprendžius. Paskutinį kartą jis teistas už nežymų sveikatos sutrikdymą 2016 metais, o jo teistumo biografija prasidėjo dar nepilnametystėje, sulaukus vos 16 metų.

Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo ir teismas dviem mėnesiams sankcionavo jų suėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius