-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palaužė širdies yda: Klaipėdoje medikai nebepajėgė išgelbėti septynmečio

Klaipėdoje antradienio rytą greitosios medikai skubėjo gaivinti septynmečio, tačiau išgelbėti jo gyvybės nepavyko. Teigiama, jog berniukas buvo sunkus ligonis, turėjo širdies ydą, galimai prisidėjo ir gripas.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga lankėsi Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose
Greitoji (asociatyvinė nuotr.) / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antradienio rytą redakciją pasiekė informacija, jog uostamiesčio medikai gaivino septynmetį berniuką, kuris tris paras sirgo gripu ir turėjo širdies ydą.

Kaip 15min sakė Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė, berniukas buvo rimtas ligonis, nuolat stebimas kardiologų, ar jis sirgo gripu, ar peršalimo ligomis, parodys tyrimas.

„Antradienio rytą buvo iškvietimas pas vaiką. Jis buvo su įgimtomis širdies ydomis, nuolat sekamas Vilniaus Santaros klinikose. Tai rimtas atvejis. Neturime duomenų, kad jis sirgo gripu. Įtarimas, kad karščiavo, gali būti. Patanatomai parodys, ar jis sirgo.

Kai nuvykome, vaiką buvo ištikusi klinikinė mirtis, mama pati jį gaivino. Medikai beveik valandą jį gaivino, deja, išryškėjus tikriesiems biologinės mirties požymiams, gaivinimas buvo nutrauktas.

Mama sakė, kad jo sveikatos būklė buvo patenkinama pastaruoju metu, tačiau kartojosi alpimo ir kiti pablogėjimo priepuoliai. Vaikas buvo sunkus ligonis iki šito mūsų kvietimo. Medikai atliko, kas jiems priklauso, situacija buvo labai rimta“, – sakė N.Dambrauskienė.

VIDEO: Kaip atskirti gripą nuo peršalimo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius