Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio gatvėmis skriejęs „Audi S6“ suniokojo aštuonis automobilius, vairuotojas spruko

Ketvirtadienio paryčiais, apie 3.30 val. Panevėžio policijos pareigūnus ant kojų sukėlė pranešimas apie neįprastą avariją. Nemuno gatve važiavęs automobilis „Audi S6“ gatvės vingyje užšoko ant šaligatvio bortų ir rėžėsi į aikštelėje stovinčias transporto priemones.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Prieš avariją „Audi S6“ automobilį, lekiantį beprotišku greičiu, matė keli panevėžiečiai. Laikraščius ryte vežiojęs vyras tvirtino, kad avariją patyręs automobilis gatvėmis skriejo daugiau nei 150 kilometrų per valandą siekiančiu greičiu.

Vėliau paštininkas, būdamas maždaug už kilometro nuo avarijos vietos, išgirdo stiprų smūgio garsą.

VIDEO: „Audi S6“ skrydis Panevėžio gatvėmis baigėsi masine avarija

Kitas miestelėnas matė, kaip „Audi S6“ vairuotojas, taip pat smarkiai viršydamas greitį, įveikė Klaipėdos ir Nemuno gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Automobilis pralėkė degant raudonam šviesoforui. Aš net akis pasitryniau, galvojau, kad man vaidenasi.

„Važiavau gatve, man degė žalias šviesoforo signalas, kai staiga prieš akis, tarsi šešėlis, praskriejo „Audi“. Automobilis pralėkė degant raudonam šviesoforui. Aš net akis pasitryniau, galvojau, kad man vaidenasi. Už kelių minučių, važiuodamas Nemuno gatve, jau pamačiau tokio lakstymo padarinius“, – emocijų neslėpė panevėžietis.

Veikiausiai dideliu greičiu lėkęs „Audi S6“ vairuotojas savo automobilio nesuvaldė gatvės atkarpoje netoli J.Tilvyčio ir Nemuno gatvių sankryžos. „Audi“ trenkėsi į šaligatvį ir ant jo užšoko, nuvertė tris kelio ženklus, bet ir tai nesustabdė galingo, keturiais ratais varomo automobilio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

„Audi S6“ rėžėsi į „Fiat“ ir suniokojo jo priekinę dalį. Greta stovėjęs „Renault“ buvo smarkiai sudaužytas ir tiesiog užmestas ant šalia stovėjusio „Fiat“. Apdaužyta ir „Mazda“ bei smarkiai apgadintas stovėjęs automobilis „Audi“.

Tuomet nuo smūgio ant šono apvirto „Volkswagen Golf“, ant kurio ir sustojo avarijos kaltininko „Audi S6“. Apgadintas ir šalia „Volkswagen“ stovėjęs krovininis automobilis, o už jo į krūvą sustumtos dar dvi transporto priemonės – „Opel“ ir BMW.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Avariją sukėlęs „Audi S6“ vairuotojas ir keturi keleiviai išsiropštė iš automobilio ir dėjo į kojas, palikę ir automobilį, ir tuščią alkoholio tarą. Tai patvirtino garso pažadinti žmonės, pro langus matę sprunkančius jaunuolius. Automobilio salone ir avarijos vietoje mėtėsi alaus buteliai. 

Smūgis pažadino ir kai kurių automobilių savininkus. Su keliais panevėžiečiais, kuriems priklausė apgadintos transporto priemonės, policija susisiekė telefonu. Visiškai suniokotus automobilius išvydę žmonės negailėjo aštrių žodžių „Audi S6“ vairuotojui.

Tokiems vairuotojams reikia atimti teises iki gyvos galvos. Baisu, kas darosi naktimis šioje gatvėje.

„Tie, kas laksto gatvėmis tokiu greičiu, yra visiškai bepročiai ir savižudžiai. Pažiūrėkite, kas liko iš automobilių. Mašinos net išvartytos, pažiūrėkite, kur detalės nuskrido. Tokiems vairuotojams reikia atimti teises iki gyvos galvos. Baisu, kas darosi naktimis šioje gatvėje. Ar mažai čia stulpų naktimis nuvartyta, ar mažai automobilių sudaužyta? Ar, kaip visada, priemonių imamasi bus tada, kai ne aštuonios mašinos apgadintos bus, o aštuoni žmonės žus? Kažkokia beprotybė“, – pasakojo vieno iš automobilių savininkas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Iš viso per avariją daugiau ar mažiau apgadinti devyni automobiliai. Šešių iš jų, įskaitant ir kaltininko „Audi S6“, veikiausiai remontuoti nebevertės.

Į įvykio vietą atskubėjo ne tik mieste budėję patruliai bei kelių policija, bet ir ekspertai. Dar avarijos vietoje buvo atliekami veiksmai, siekiant surinkti kuo daugiau įrodymų apie asmenį, kuris galėjo sėdėti prie vairo.

Policijos pareigūnams ilgai ieškoti „Audi S6“ vairuotojo neteks. Yra duomenų, kad po eismo įvykio, kaip manoma, vienas iš „Audi S6“ salone buvusių asmenų išsikvietė taksi, pareikalavo taksisto, kad šis nuvežtų jį iki avarijos vietos. Pro taksi langą pažiūrėjęs į eismo įvykio vietą, vyras taksisto paprašė nuvežti jį į ligoninę. Jaunuoliui buvo sužalota ausis.

Beveik neabejojama, kad vairuotojas iš avarijos vietos spruko todėl, kad buvo neblaivus. Sudaužytas transporto priemones išvežiojo techninę pagalbą teikiančios įmonės „Automera“ darbuotojai.

Įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai ir ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius