TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžio pataisos namų kalinės pradėjo siūti apsaugines kaukes

Panevėžio pataisos namų nuteistosios, dirbančios įstaigoje esančioje siuvykloje, gavo naują užsakymą – valstybės įmonės „Mūsų amatai“ iniciatyva čia bus siuvamos daugkartinio naudojimo apsauginės kaukės. 
Kaukės iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Įmonės vadovas Vytautas Ginius, darbą pradėjęs šiemet, kovo 9 dieną, sako, kad reaguojant į ekstremalios situacijos šalyje metu atsiradusį apsauginių kaukių poreikį, jau pradėta siūti pirmoji partija daugkartinio naudojimo, aštuonių sluoksnių medvilnės marlės kaukių, kurios pirmiausiai bus skirtos aprūpinti pataisos įstaigas.

Daugkartines kaukes galima naudoti visą dieną, vakare išskalbti 900 C, išlyginti karštu lygintuvu arba išdezinfekuoti karštu garu.

Galimybę įsigyti įmonėje pasiūtas kaukes turės ne tik pataisos įstaigos, todėl norintys jų užsisakyti, kviečiami kreiptis į įmonės administraciją.

Pagrindinis valstybės įmonės „Mūsų amatai“ veiklos tikslas – įdarbinti ir apmokyti nuteistuosius, suteikti jiems profesinių įgūdžių, parengti darbinei veiklai išėjus į laisvę, taip pat užtikrinti nuteistų asmenų užimtumą ir jų efektyvų darbą, kuriuo siekiama parengti juos integracijai į visuomenę ir išmokyti gyvenimo tikslų siekti teisėtais būdais ir priemonėmis, rašoma Kalėjimų departamento išplatintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius