-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio teismas L.Stankūnaitę apklaus neviešai: jos buvimo vieta – valstybės paslaptis

Gruodžio 15 d. Panevėžio apygardos teisme bus toliau nagrinėjama Neringos Venckienės baudžiamoji byla. Posėdyje teismas rengiasi apklausti nukentėjusiąją Laimutę Stankūnaitę. Nukentėjusiosios apklausa vyks nuotoliniu būdu uždarame teismo posėdyje.
Laimutė Stankūnaitė ir Neringa Venckienė
Laimutė Stankūnaitė ir Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos teismas, byloje, kurioje N.Venckienė yra kaltinama dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui, smūgių sudavimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo, nukentėjusiomis yra pripažintos L.Stankūnaitė kartu su nepilnamete dukra.

Pradėdamas nagrinėti šią baudžiamąją bylą teismas nusprendė, kad byla bus nagrinėjama viešuose teismo posėdžiuose, išskyrus nepilnametės nukentėjusiosios apklausą ir tas bylos dalis, kurios sudaro valstybės paslaptį.

Šiuo atveju, nukentėjusioji L.Stankūnaitė yra saugomas asmuo, jos apsaugos detalės sudaro valstybės paslaptį. Dėl to L.Stankūnaitės apklausa vyks neviešame teismo posėdyje.

Atsižvelgus į tai ir įvertinus, kad šalyje paskelbtas karantinas, teismas prašo žiniasklaidos atstovų ir ne proceso dalyvių nevykti į teismą, taip pat nesibūriuoti prie teismo pastato.

N.Venckienė jai pateiktus kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Iš JAV pernai lapkričio 6 dieną pargabenta buvusi parlamentarė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą. Kaltinamajai buvo uždėta apykojė, paimti dokumentai.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N.Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius