Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje autobuso ratai prispaudė smėliu nepabarstytoje stotelėje paslydusį penktoką

Penktadienio rytą, kiek po 7 val., Panevėžyje, Aguonų gatvėje po autobuso ratais palindo dvylikos metų berniukas. Moksleivis paslydo autobusų stotelėje.

Pakliuvo po ratais

3A numeriu pažymėtą autobusą vairavęs Panevėžio autobusų parko vairuotojas tvirtino, kad artėdamas stotelės link joje pastebėjo maždaug dešimt vaikų. Vyras tvirtino dar nespėjęs sustoti ir atidaryti durų, kai išgirdo vaiko klyksmą.

Staiga nuspaudęs stabdžius vairuotojas išlipo iš autobuso ir pamatė, kad prispaustas galinės ašies po ratais guli vaikas. Autobusas vaiko nepervažiavo, tačiau prispaudė jam kojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Vairuotojas netrukus paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir už kelių minučių avarijos vietoje susirinko visos specialiosios tarnybos. Moksleivis buvo paguldytas ant neštuvų ir išgabentas į ligoninę.

Autobuso vairuotojas neatmetė versijos, kad vaikai galėjo tarpusavyje susistumdyti ir tokiu būdu vienas iš moksleivių krito po autobusu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Tačiau avarijos vietoje likęs sužeistojo draugas sakė, kad jokio apsistumdymo stotelėje nebuvo. Neva jo draugas norėjo pirmas įlipti į autobusą ir, priartėjęs prie važiuojamosios dalies krašto, paslydo.

Incidento vietoje buvo patikrintas autobuso vairuotojo blaivumas. Vyras buvo visiškai blaivus. Dėl šio įvykio tyrimą pradėjo Panevėžio kelių policijos pareigūnai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Stotelę nuvalė, bet nepabarstė

Incidento vietoje susirinkę žmonės netrukus išreiškė pasipiktinimą dėl Panevėžio gatvių nepriežiūros. Nors stotelėje ir buvo nuvalytas sniegas, tačiau smėlio ant jos paberta nebuvo.

Šaligatvius ir stoteles prižiūrinčios įmonės „Panevėžio specialusis autotransportas“ miesto tvarkymo skyriaus viršininkas K.Olišauskas patikino, kad ši stotelė turėjo būti pabarstyta smėliu, tačiau tai atlikti turėjęs darbuotojas iki įvykio šios stotelės pasiekęs nebuvo.

Nėra taip, kad visos stotelės būtų nubarstytos per vieną minutę.

„Yra žmogus, kuris visko iš karto pabarstyti negali. Jis barsto vieną, antrą, trečią stotelę, tai į darbo dienos pabaigą gal ir pabarstys. Nėra taip, kad visos stotelės būtų nubarstytos per vieną minutę.

Yra stotelės, kurios yra prižiūrimos nuolat, ir yra tokių, kurių periodiškai neprižiūrimos. Šiuo atveju žmogus minėtoje gatvėje ėjo iš eilės per visas stoteles ir pirmiausia nuo jų kasė sniegą, o vėliau ėjo ir visas barstė smėliu. Tačiau iki įvykio tos stotelės jis nebuvo pasiekęs“, – sakė K.Olišauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Praėjus valandai po įvykio, Aguonų gatvėje esanti Miško g. stotelė dar nebuvo pabarstyta smėliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius