Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai nepiktai priminė: norint žvejoti pasienio ruože vien meškerių nepakanka

Kuršių mariose pasieniečiai sulaikė penkis žvejus mėgėjus, kurie į pasienio su Rusija ruožo vidaus vandenis buvo įplaukę neturėdami VSAT leidimų. Už tokį pažeidimą jie gavo administracinius įspėjimus.
Stintų meškeriojimo varžybos
Asociatyvinė iliustracija: meškeriojimas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Antradienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai Kuršių mariose, apie 9 km nuo Nidos kranto, pastebėjo motorinius valtį ir katerį. Juose buvę penki vyrai žvejojo pasienio ruožo vidaus vandenyse. Pasieniečiai išsiaiškino, kad motorinėje valtyje buvę 46-erių klaipėdietis ir 51-erių Klaipėdos rajono gyventojas žvejojo be vienkartinių terminuotų VSAT leidimų. Be to, apie savo išplaukimą jie nebuvo pranešę pasieniečiams, o tai yra privaloma.

Trys žvejai mėgėjai iš Plungės rajono, motoriniu kateriu plaukę du 40-mečiai ir 65-erių vyras, pasieniečiams pateikti leidimų būti pasienio ruožo vidaus vandenyse taip pat negalėjo.

Prie pažeidėjų tarnybiniu kateriu „Boomeranger“ priplaukę pakrančių apsaugos pasieniečiai žvejams nurodė kartu plaukti į Nidos uostą. Krante dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų žvejai mėgėjai buvo administracine tvarka įspėti. Po apklausos žvejus VSAT pareigūnai paleido.

Pasieniečiai primena, kad išplaukti ir žvejoti Kuršių mariose ir kituose pasienio ruožo vidaus vandenyse be Valstybės sienos apsaugos tarnybos išduotų vienkartinių terminuotų buvimo pasienio ruožo vidaus vandenyse leidimų draudžiama. Asmenys privalo pranešti Valstybės sienos apsaugos tarnybai apie išvykimą ir grįžimą. Valstybės sienos apsaugos tarnyba gali riboti išvykimo laiką ir vykimo teritoriją.

Neturintiems leidimo žvejoti pasienio ruožo vidaus vandenyse yra draudžiama, todėl už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė. Pirmą kartą toks sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas bauda nuo 43 iki 86 eurų. Įkliuvusiam pakartotinai tokiam pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų, pažymima VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius