-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnai sulaikė galvijų supirkėjus Tveruose apiplėšusį jaunuolį

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams neprieikė nė paros sulaikyti Tveruose du galvijų supirkėjus apiplėšusį vyrą.
Įtariamasis buvo sulaikytas su visais įkalčiais.
Įtariamasis buvo sulaikytas su visais įkalčiais. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Įžūlus nusikaltimas įvykdytas pirmadienį popiet. Apie 12.55 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs 31-erių Telšių rajono gyventojas pranešė, kad Rietavo sav., Tverų miestelyje, jį ir jo pažįstamą užpuolė ir iš medžioklinio šautuvo apšaudė jiems susitikimą paskyręs vaikinas.

Apsimetė galvijų pardavėju

Nukentėjusieji verčiasi galvijų supirkimu, tad turėjo apie 10 000 Eur grynaisiais. Apie 12.45 val. Tverų miestelyje jie susitiko su tariamu galvijų pardavėju, kuris liepė važiuoti į mišką, esantį ties Lopaičių piliakalniu.

Miške kaukėtas užpuolikas nukreipė į atvykusius pirkėjus nupjautavamzdį ir pareikalavo atiduoti pinigus. Nukentėjusieji automobiliu spruko iš pasalos, tačiau įtariamasis paleido į juos šūvį. Užpuolimo metu buvo apgadinta transporto priemonė, tačiau žmonės nenukentėjo.

Sulaikyme dalyvavo „Aro“ pareigūnai

Klaipėdos apskrities VPK viršininko sprendimu Klaipėdos apskrityje buvo pradėtas vykdyti planas „Sulaikymas“. Ginkluoto įtariamojo paieškoje dalyvavo gausios Klaipėdos apskrities VPK pajėgos. Atitinkamas teritorijas blokavo Rietavo ir Plungės rajono PK pareigūnai.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Pareigūnai sulaikė plėšiką Tveruose
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Pareigūnai sulaikė plėšiką Tveruose

Be to, buvo sudaryta Klaipėdos apskrities VPK struktūrinių padalinių tyrimo grupė, kuriai vadovavo KPONTV. Įtariamojo sulaikymui buvo pasitelkti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Teisėsaugininkai ieškojo įtariamojo visą naktį ir sulaikė jį Telšių r., Baginų k., apie 10.00 val. Pas sulaikytąjį aptiktas užpuolimo metu panaudotas ginklas, šoviniai, kaukė, aukoms skirtos surišimo priemonės bei kiti įkalčiai.

Gresia nelaisvė iki 10 metų

Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą didelės vertės svetimo turto pagrobimą. Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo įtariamajam.

22 metų amžiaus įtariamasis 7 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą bei kūno sužalojimą. Jis neturėjo leidimo disponuoti šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis.

VIDEO: Pareigūnams neprireikė nė paros sulaikyti plėšiką

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Baudžiamasis kodeksas už pasikėsinimą pagrobti didelės vertės svetimą turtą panaudojant šaunamąjį ginklą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius