Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policijai įkliuvo dar vienas keleivius pirkti narkotikų į taborą vežęs taksistas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, kovodami su narkotinių medžiagų vartojimu bei platinimu, nuolat organizuoja tikslines policines priemones. Padidintas dėmėsis skiriamas taksi vairuotojams, vežantiems į Vilniaus romų taborą ir jo prieigas.
Mero vizitas čigonų tabore
Policija tabore / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liepos 27 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai organizavo tikslinę policinę priemonę, kurios metu buvo sulaikytas taksi vairuotojas (gim. 1959 m.) ir dvi moterys (gim. 1992 m. ir 1991 m.). Vilniuje, Liepkalnio g. buvo sustabdytas įtarimą sukėlęs taksi automobilis „VW Sharan“, kuris važiavo nuo Salininkų autobusų stoties link. Pareigūnams patikrinus taksi automobilio saloną, jo viduje buvo rasta 12 folijos lankstinukų, įtariama, su narkotine medžiaga – heroinu.

Visi įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Taksi vairuotojui pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 264 str. (Lenkimas vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas); moterims pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Už šias nusikalstamas veikas taksi vairuotojui gresia areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų, moterims – areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Atlikę pirminius procesinius veiksmus, minėti pareigūnai kartu su kolegomis iš Viešosios tvarkos valdybos Mobiliosios kuopos, atliko neatidėliotiną kratą gyvenamajame name, Vilniuje, Kelmijos Sodų g. Kratos metu buvo rasti 76 folijos lankstinukai, kaip įtariama, su narkotine medžiaga – heroinu, svarstyklės, priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti bei nusikalstamu būdu įgyti pinigai.

Sulaikyti ir į areštinę uždaryti trys vyrai (gim. 1979 m., 1992 m. ir 1979 m.) ir dvi moteris (gim. 1992 m. ir 1982 m.). Įtariamiesiems pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). Už šią nusikalstamą veiką numatyta laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Šią savaitę tai jau antras kartas, kai Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai sulaiko taksi vairuotoją, kuris teikė pervežimo paslaugas asmenims, žinodamas, kad jie važiuoja įsigyti narkotinių medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius