-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pareigūnų vizitas pajūryje: kliuvo girtiems poilsiautojams ir šunų mylėtojams

Šią vasarą dėl susiklosčiusios situacijos ilsėtis daugelis planuoja Lietuvoje, todėl Klaipėdos bendruomenės pareigūnai uostamiesčio paplūdimiuose aktyvina prevencinę veiklą. Kartu su veiklos skyriaus pareigūnais, policijos rėmėjais ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais prevencines priemones reguliariai vykdo ne tik pajūryje – Melnragės, Girulių, Smiltynės paplūdimiuose bei jų prieigose, bet ir kitose viešose, prie vandens telkinių esančiose rekreacinėse vietose.
Policijos pareigūnai paplūdimyje tikrino, kaip laikomasi taisyklių
Policijos pareigūnai paplūdimyje tikrino, kaip laikomasi taisyklių / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Priemonių metu pareigūnai stebi, kad asmenys laikytųsi patvirtintų saugaus elgesio vandenyje taisyklių, nepažeistų viešosios tvarkos reikalavimų – tokių kaip rūkymas ar alkoholinių gėrimų vartojimas viešosiose vietose, informuoja apie už pažeidimus gresiančią teisinę atsakomybę.

Per kelias pastaruoju metu vykusias prevencines priemones buvo įspėta 11 asmenų, bandžiusių viešoje vietoje vartoti alkoholinius gėrimus. Vienam, sunkiai ant kojų bestovėjusiam vyrui, paplūdimyje surašytas protokolas – jam nustatytas 3,26 promilių girtumas. Už tai gresia bauda nuo 20 iki 100 eurų. Už gyvūnų vedžiojimą tam neskirtose vietose Administracinių nusižengimų kodekse numatomas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų. Prevencinių priemonių metu dėl to įspėti 4 asmenys.

Policijos pareigūnai taip pat primena, kad baudžiama ir už rūkymą paplūdimiuose tam neskirtose vietose – numatomas įspėjimas arba bauda 20 iki 50 eurų ir privalomas tabako gaminių konfiskavimas. Vairuotojams primenama atidžiau statyti savo automobilius – už transporto priemonės palikimą ten, kur stovėti jai draudžiama, bauda svyruoja 30 iki 90 eurų.

Saugaus ir malonaus poilsio linkintys pareigūnai ragina laikytis taisyklių, o apie pastebėtus galimus pažeidimus informuoti policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius