Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai nutraukė klastotes pateikusio ruso vilkiko vairuotojo kelionę

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją vykusį krovininį automobilį su priekaba. Įtariama, kad sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs rusas VSAT pareigūnams pateikė suklastotus slovakiškus registracijos liudijimus.
Sulaikytas krovininis automobilis
Sulaikytas krovininis automobilis / VSAT nuotr.

Pirmadienį ryte Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusio krovininio automobilio „Mercedes-Benz“ su priekaba „Ginsberg“ dokumentus.

Slovakijos registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 44-erių Rusijos pilietis. Į Baltarusiją jis vežė naudotus automobilius.

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateikti vilkiko ir priekabos registracijos liudijimai. Pirminiais duomenimis, šie dokumentai – dalinės klastotės.

Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Krovininis automobilis ir priekaba laikinai saugomi Lavoriškių punkte. Rusijos pilietis po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius