Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasieniečiai sučiupo 2 Druskininkų gyventojus pačiame kontrabandos gabenimo įkarštyje

Miške netoli Druskininkų savivaldybėje esančio Raigardo punkto Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė du druskininkiečius. Jie gabeno 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, įtariama, permestų į Lietuvą iš kaimyninės šalies.
Pasieniečių sulaikytas kontrabandininkas iš Druskininkų
Pasieniečių sulaikytas kontrabandininkas iš Druskininkų / VSAT nuotr.

Antradienio pavakarę VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai miške netoli Raigardo kontrolės punkto užklupo du asmenis. Ši vieta yra Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimo ribose. Iki sienos su Baltarusija nuo čia – maždaug kilometras. Nuo sienos į Lietuvos gilumą einančius ir krovinį nešančius du vyrus pasieniečiai sulaikė. Paaiškėjo, kad 36-erių ir 39-erių Druskininkų gyventojai gabeno 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Netoliese miške VSAT pareigūnai aptiko automobilį „Volkswagen Passat“, kuriuo, įtariama, kurorto gyventojai atvyko į šią vietą ir į kurį nešė cigaretes.

Buvo patikrintos ir sienos prieigos, tačiau daugiau nieko įtartino neaptikta. Manoma, kad cigaretės į Lietuvą pateko pastaruoju metu kontrabandininkų dažnai naudojamu būdu, kai rūkalų dėžės iš Baltarusijos į Lietuvos pusę per sienos liniją permetamos jos nepažeidžiant.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Druskininkiečiams gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų. Jų bylą nagrinės teismas. Po apklausos kontrabandos nešikus VSAT pareigūnai paleido. Beje, 36-erių kurorto gyventojas pasieniečiams jau buvo žinomas, nes anksčiau yra įkliuvęs už kontrabandinių rūkalų gabenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius