Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių laimikis: slėptuve paverstoje ruso mašinoje – 9 000 eurų vertės kontrabanda

Birželio 6 d. Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietis E.M., bandęs į Lietuvą atgabenti nelegalių rūkalų už daugiau kaip 9 000 eurų, – praneša Kauno teritorinė muitinė.
Ruso pro Kybartų kelio postą gabenta kontrabanda
Ruso pro Kybartų kelio postą gabenta kontrabanda / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Apie 4 val. iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą automobiliu „Ford Fiesta“ atvykęs vairuotojas muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake. Tačiau muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams kilo įtarimų, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos ir neteisėtos prekės.

Vyriškio automobilį jie nutarė patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Gavus rentgenogramą ir atlikus detalų automobilio tikrinimą, paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti – automobilyje pareigūnai aptiko sumaniai įrengtą slėptuvę su nemažu kiekiu kontrabandinių rūkalų.

Iš automobilio krovininėje dalyje esančių pertvarų pareigūnai ištraukė 3 730 pakelių (74 600 vnt.) cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 9 325 eurai.

Kontrabandinės cigaretės ir automobilis buvo sulaikyti.

Už kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia piniginė bauda, taip pat kontrabandinių tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius