Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Lenkija pasieniečiai persekiojo Vokietijoje vogtą automobilį

Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai Vokietijoje vogtą automobilį stabdė panaudodami ginklą. Po gaudynių pasieniečiai sulaikė ir jiems nepaklususį vairuotoją, 19-metį Tauragės gyventoją.
Pasienyje su Lenkija persekiotas automobilis
Pasienyje su Lenkija persekiotas automobilis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Pasienyje su Lenkija persekiotas automobilis
VSAT nuotr./Pasienyje su Lenkija persekiotas automobilis

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienio naktį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai vykdė pasirinktinį iš Lenkijos įvažiuojančių automobilių tikrinimą Kalvarijos savivaldybės kelyje Suvalkai – Marijampolė.

VSAT pareigūnų dėmesį patraukė į Lietuvą įvažiuojantis automobilis Audi A4, kurio vairuotojas važiavo paskui taip pat iš Lenkijos atvykusį automobilį Fiat Ducato. Kalvarijos pasieniečiai sustabdė pastarąjį, o už jo prie pat važiavęs Audi A4 irgi buvo priverstas sustoti.

Kai pasienietis priėjo prie šio automobilio, jo vairuotojas užsirakino. VSAT pareigūnas pabandė atidaryti duris ir pastebėjo, kad išlaužta mašinos durų spynelė. Tuomet vairuotojas staigiai trūktelėjo automobilį į priekį, atsitrenkdamas į Fiat Ducato, tada įjungė atbulinį bėgį ir truputį atsitraukęs pradėjo važiuoti tiesiai į pasienietį. Šis spėjo išsitraukti tarnybinį pistoletą ir atšokdamas iššauti taiklų šūvį į priekinį kairįjį ratą.

Vairuotojo tai nesustabdė ir jis dideliu greičiu tamsoje nulėkė į Lietuvos gilumą. Jį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu. Gaudynių metu pavojingai manevruodamas bėglys spruko maždaug 180 kilometrų per valandą greičiu.

Nuvažiavęs apie 3 kilometrus dėl peršautos padangos jis nesuvaldė automobilio, išlėkė į priešingo eismo juostą, numušė kelio stulpelį, trenkėsi į šalikelės bortelį, pažeisdamas dar du ratus. Kai mašina apsisukusi sustojo, vairuotojas iššoko ir pradėjo bėgti.

Atskubėję pasieniečiai jį laukais vijosi apie puskilometrį. Pareigūnams pavyko sulaikyti bėglį, pargriauti jį ant žemės ir surakinti antrankiais. Paaiškėjo, kad tai – 19-metis tauragiškis.

Pasieniečiai nustatė, kad jo vairuotas 2001 m. laidos Audi A4 yra vogtas Vokietijoje. Ant šios mašinos uždėti lietuviški numeriai buvo išduoti kitam automobiliui, bet vėliau pripažinti negaliojančiais.

Dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę Kalvarijos užkardos pasieniečiai tauragiškiui skyrė 3500 Lt administracinę baudą.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo  pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tauragės gyventoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę.

Automobilis saugomas Lazdijų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius