-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pastrėvio seniūniją įbauginęs siaubūnas išprievartautą senutę grasino nužudyti teismo salėje

Praėjusių metų vasaros pradžioje Pastrėvio seniūnijos gyventojai buvo gerokai įbauginti, kai iš kalėjimo buvo paleistas daugybę kartų teistas recidyvistas. Vos pakliuvęs į laisvę jis įsilaužė į senutės namus, ją išprievartavo, apiplėšė ir ėmė slapstytis. Po kelių dienų įtariamasis buvo suimtas, o dabar bendruomenė gali lengviau atsikvėpti bent dešimtmečiui – būtent tokią laisvės atėmimo bausmę jam skyrė teismas.
Rišardas Virginijus Kazlauskas
Rišardas Virginijus Kazlauskas

R.V.Kazlauskas į garbaus amžiaus moters namus atėjo 2019 metų birželio 2-osios pavakarę.

Kaip pasakojo pats nusikaltėlis, dar pataisos namuose jis pradėjo vartoti narkotikus. Laisvėje prabuvęs vos 8 dienas jis pritrūko pinigų narkotikams, vyrą kamavo smarki abstinencija, todėl nusprendė apvogti vienkiemyje gyvenančią senutę.

Įsiveržęs į namus R.V.Kazlauskas užrakino duris, išsitraukė peilį ir liepė senutei duoti jam pinigų. Išgirdęs, kad ši nieko neturi, jis pradėjo egzekuciją – mažiausiai 10 kartų smogė į įvairias kūno vietas, moterį smaugė.

Besmurtaudamas jis nusprendė senjorę ne tik apiplėšti, bet ir išžaginti. Įbauginta ir sumušta senutė bandė priešintis, bet gavo tik dar daugiau smūgių.

Tuomet nusikaltėlis atsikėlė nuo lovos, paėmė senjorės piniginę ir susižėrė ten buvusias monetas – iš viso 26 eurus.

Nukentėjusioji maldavo palikti bent kelis eurus duonai, nes iki pensijos buvo dar 10 dienų. Bet R.V.Kazlauskas į prašymą nereagavo ir išėjo.

Po to vyras pradingo kaip į vandenį, o visuomenėje dėl jo įvykdyto nusikaltimo kilo nemenkas ažiotažas. Pareigūnai pradėjo intensyvią paiešką ir nepraėjus nė savaitei slėpynės buvo baigtos, o 53-ejų R.V.Kazlauskas atsidūrė ten, kur praleido 38 savo gyvenimo metus – belangėje.

Dešimtą kartą teisiamas vyras skandalą kėlė ir teismo salėje. Trakuose vykusio posėdžio metu jis ėmė plūstis.

Jis keikė nukentėjusiąją ir sukurpė neįtikėtiną versiją, esą ji pati sutiko su juo lytiškai santykiauti. Kaltindamas ją melu duodant parodymus R.V.Kazlauskas net pagrasino moterį nužudyti.

Į teisėjo raginimus nusiraminti nereagavęs vyras net išvedamas iš teismo salės priešinosi pareigūnams. Galiausiai buvo priimtas sprendimas daugiau vyro į posėdžius nevežti.

Už išžaginimą ir plėšimą teismas nepagailėjo itin pavojingo recidyvisto – vyrui skirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

Nukentėjusioji iki šiol negali ramiai gyventi ir pasakojo bijanti būti savo pačios namuose – prie kiekvieno lango išdėliojusi kirvius ir plaktukus, kad nutikus panašiam atvejui galėtų bent pabandyti gintis.

Teismas jos patirtus išgyvenimus įvertino 5 tūkst. eurų, kuriuos R.V.Kazlauskas turės sumokėti.

Nuosprendis, kuriuo nuteistas nusikaltėlis, jau yra įsiteisėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius