Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Patrulių“ baudžiamoji byla. Policininkas apie buvusį savo kolegą Milgedą Aleksandravičių: „Jis net surakintas mums grasino!“

Nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje dėl pasipriešinimo pareigūnams prieš teismą stojo buvęs policininkas, grupės „Patruliai“ narys M.Aleksandravičius ir jo bičiulis Vidmantas Žumbakis.
Milgedas Aleksandravičius
Milgedas Aleksandravičius / 15min.lt nuotr.

Pirmadienį Vilniaus miesto 3-iame apylinkės teisme teko prisiminti įvykius, nutikusius praėjusių metų balandį pačiame sostinės centre. Keturi policininkai ir vienas bendrovės „Sauda“ darbuotojas yra pripažinti nukentėjusiaisiais baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai dėl pasipriešinimo ir pareigūnų įžeidimo yra pateikti buvusiam policijos pareigūnui M.Aleksandravičiui ir jo draugui V.Žumbakiui, rašo delfi.lt.

Byla šiems vyrams buvo iškelta po praėjusių metų balandžio 2-ąją apie 23.20 val. įvykusio konflikto su policijos patruliais. Tąsyk sostinės centre budėję pareigūnai pastebėjo dideliu greičiu iš Gedimino prospekto į Totorių gatvę, į kurią iš centrinės sostinės gatvės įvažiuoti buvo draudžiama, įsukusį „Citroen Berlingo“.

Pareigūnai įtarė, kad M.Aleksandravičius vairavo girtas. Be to, vairuotojas nepateikė pareigūnams pažymėjimo. Kilo nuožmus konfliktas: varžovai kibo vieni kitiems į atlapus, liejosi keiksmažodžiai, net sulinko antrankiai.

Netrukus į Totorių gatvę atvykęs automobilį nutempti turėjęs bendrovės „Sauda“ darbuotojas Vidmantas Jankunecas teisme pasakojo, kad ant „Citroen Berlingo“ prikabinęs trosą su kabliu sulaukė pretenzijų iš V.Žumbakio. „Jis pribėgo, atkabino trosą, metė į mane, o kai jį bandžiau pakelti nuo šaligatvio, į galvą trenkė kumščiu“, – delfi.lt cituoja vyrą, nuo smūgio net pargriuvusį ant šaligatvio.

„Jis net surakintas mums grasino – pamatysit, kas jums už tai bus, – teisme apie buvusį savo kolegą Milgedą sakė vyresnysis patrulis Gytis Varžgalys.

Kaltinamieji pareiškė, kad kaltės nepripažįsta.

M.Aleksandravičius ir V.Žumbakis teisme išsamesnių parodymų dar nedavė – jie kalbės tik po visų nukentėjusiųjų ir liudytojų apklausos.

Už pasipriešinimą policijai bičiuliams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius