Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešinti vaizdai sukėlė audrą: Rusijos pilietis tikina, kad vagys Vilniuje jo BMW X6 nusiaubė dėl politinių motyvų

Iš Vilniaus oro uosto švęsti Naujųjų išskridęs Kaliningrado srities (Rusijos Federacijos) gyventojas po kelionės patyrė išties nemalonią staigmeną. Prabangus jo brolio automobilis buvo tiesiog nusiaubtas vagių. Užsienietis nufilmavo nusikaltimo padarinius, įgarsino komentarais ir viską paviešino. Socialiniuose tinkluose kilo diskusijų audra, kurios pagrindiniai argumentai susivedė į geopolitiką. Esą įvykis atspindi požiūrį į saugumą visoje Europos Sąjungoje, lietuviai vagia iš skurdo, Lietuvos policija tokių išpuolių neva net netiria, o būtent šis BMW atsidūrė vagių taikiklyje todėl, kad jo savininkas – iš Rusijos. 
savininko-uzfiksuotas-apvogtas-automobilis-stovejes-prie-vilniaus-oro-uosto
Vagių suniokotas „BMW X6 Xdrive40D“

„Štai tokiu barbarišku būdu automobilį pavertė metalo laužo krūva“, – filmuodamas komentuoja transporto priemonės, tiksliau, to, kas iš jos liko, šeimininkas.

Niekas nebuvo atsukinėjama, o tiesiog raunama iš tvirtinimų. Kaip iš priešo, – teigė vairuotojas.

Vaizdo įrašas rusiškuose ir tarptautiniuose socialiniuose tinkluose paviešintas tik prieš keletą dienų, tačiau ši vagystė įvykdyta sausio pradžioje.

Kol BMW X6 vairuotojas buvo išskridęs, sportinį kupė jis buvo palikęs mokamoje stovėjimo aikštelėje Tarptautinio Vilniaus oro uosto prieigose Rodūnios kelyje, 7-ajame aukšte.

„Vairo nėra. Valdyti automobilio nebėra galimybės... Atitinkamai užvesti jo taip pat nėra galimybės“, – konstatuoja nukentėjusysis.

Vyriškis baisisi tuo, kokiu stiliumi darbavosi vagys. „Niekas nebuvo atsukinėjama, o tiesiog raunama iš tvirtinimų. Kaip iš priešo“, – teigė Rusijos pilietis.

VIDEO: Savininko užfiksuotas apvogtas automobilis, stovėjęs prie Vilniaus oro uosto

„Tai saugoma automobilių stovėjimo aikštelė. Oficiali, Lietuvoje, oro uoste. Specialiai automobilis buvo paliekamas šioje aikštelėje, kad būtų galima ramiai palikti ir išvykti“, – tarsi guodžiasi BMW X6 šeimininkas.

Jis filmuoja ir apylinkes. Komentuodamas vyras pabrėžia, kad daugiaaukštis garažas yra užtvertoje teritorijoje, juosianti tvora yra su spygliuota viela.

„Iš visų čia sustatytų mašinų buvo pasirinktas būtent šis automobilis“, – jokio atsitiktinumo čia neįžvelgia nukentėjusysis. Kai fone skamba šis komentaras, stambiu planu rodomi BMW X6 valstybiniai numeriai, atspindintys jo registraciją Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje.

Filmuotos medžiagos pabaigoje vyriškis dar pabrėžia, kad fiksuoja tik plika akimi matomus defektus, o iš pirmo žvilgsnio nepastebima žala gali būti dar didesnė.

Oro uostas apgailestauja, bet atsiriboja

„Labai gaila, kad Vilniaus oro uosto keleiviui teko patirti nemalonių įspūdžių. Deja, bet plačiau situacijos pakomentuoti negalime, nes aikštelė, kurioje buvo paliktas vaizdo įraše rodomas automobilis, priklauso ne Vilniaus oro uostui, o privačiam operatoriui“, – komentarą Vilniaus oro uosto vardu 15min atsiuntė komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

Be oro uosto ir policijos pagalbos mes savo klientų saugumu tikrai nepasirūpinsime, – neslėpė aikštelės direktorius.

Konkrečiai šį daugiaaukštį garažą valdančios bendrovės „ADC parking“ direktorius Tadas Baraišis 15min tvirtino, kad tokia vagystė pas juos įvykdyta pirmą sykį per 10 veiklos metų. Įmonės vadovas pabrėžė, kad aikštelė yra mokama, tačiau nesaugoma. „Nežinau nė vienos aikštelės prie oro uosto, kurioje automobiliai būtų saugomi. Nei mes, nei mūsų kolegos nėra įsipareigoję atsakyti už tai, kas dedasi aikštelėje“, – teigė 15min pašnekovas.

Kita vertus, T.Baraišis aiškino apie tai, kad daugiaaukščio garažo šeimininkai, žinoma, norėtų išvengti tokių nemalonumų savo klientams, todėl pagal savo išgales ir supratimą saugumu šiek tiek rūpinasi: „Mes savo iniciatyva esame įrengę vaizdo kameras, be to, kartais čia atvyksta patruliuojanti apsauga.“

„ADC parking“ vadovas svarstė, kad saugumo klausimais turėtų rūpintis ne vien stovėjimo aikštelių operatoriai – prie to turėtų prisidėti ir oro uosto administracija.

T.Baraišis neigiamai įvertino tai, kad buvo atsisakyta policijos nuovados, atskirai veikiančios būtent oro uoste. „Be oro uosto ir policijos pagalbos mes savo klientų saugumu tikrai nepasirūpinsime“, – tiesiai šviesiai sakė pašnekovas, priminęs ir apie Vilniaus taboro kaimynystę. T.Baraišio žiniomis, nuo siaučiančių narkomanų yra nukentėjęs ne vienas sostinės oro uosto klientas.

Kalta Lietuva ir Europos Sąjunga?

Tačiau aistros ir diskusijos socialiniuose tinkluose užvirė ne apie tai – daugelis internautų komentarų yra su politiniu prieskoniu.

„Eurosąjunga, vienu žodžiu!“, – ironiškai replikuoja Sergejus.

„Mėgsta mūsų numerius“, – tvirtina Rusijos pilietis Jevgenijus.

„Daugiau į Vilnių kojos nekelsiu“, – viešai pasižada Michailas.

„Man gėda už Lietuvą, tiesiog siaubas“, – į kritikų chorą įstoja ir lietuvis Artūras.

Tuo metu vairuotojas Stasas ėmė pasakoti, kad praėjusią vasarą irgi labai panašiai nukentėjo Vilniuje. Tyrimą dėl jo BMW detalių vagystės Lietuvos policiją poros mėnesių esą tiesiog nutraukė, o tuo metu esą iš jo pavogtos detalės buvo viešai pardavinėjamos skelbimų portaluose.

Policija tiria, žala skaičiuojama

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min sužinojo, kad po šio įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl stambios vagystės. Komunikacijos poskyris penktadienį informavo, kad padaryta turtinė žala vis dar nustatinėjama.

Tačiau galima neabejoti, kad ji bus skaičiuojama dešimtimis tūkstančių eurų. Mat suniokotas „BMW X6 Xdrive40D“ automobilis yra 2017 m. gamybos.

Pirminėje tyrimo medžiagoje užfiksuota, kad buvo išdaužtas automobilio kairės pusės galinių durelių mažasis stiklas ir iš BMW vidaus pagrobta multimedijos įranga, vairas, apgadinta priekinės panelės apdailos detalės. Taip pat nuo automobilio išorės buvo pagrobtas priekinis bamperis (su jame buvusiomis detalėmis) ir priekiniai žibintai.

15min žiniomis, apie nusikaltimą pareigūnams pranešė ne transporto priemonės savininkas, o jaunesnysis jo brolis.

Panašu, kad užsienietis iš Vilniaus buvo kažkur išskridęs švęsti Naujųjų metų, nes mašina Rodūnios kelio aikštelėje buvo palikta paskutinės praėjusiųjų metų paros popietę, o nusikaltimo padarinius BMW vairuotojas išvydo tik po savaitės (sausio 7 d.).

15min primena, kad pastaruoju metu ne tik BMW, bet ir kitų markių transporto priemonių savininkai (ir daugiausia tikrai ne užsieniečiai) labai dažnai nukenčia nuo vagių. Vilniuje, Kaune ir kitose gyvenvietėse vairuotojai po nakties randa savo „ratus“ be multimedijos įrenginių, oro pagalvių, žibintų ir kitų detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius