Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pažeidėjai lyg įgelti priešinosi policijai: patrulei spyrė, patruliui – kando į pirštą

Per vieną parą vien Šiaulių apskrityje fiksuoti trys atvejai, kai įtariamieji aršiai nepakluso pareigūnams.
Policijos akcija Vilniuje
Policija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spalio 30 d. 17 val. 23 min. Šiauliuose, Rygos g., sustabdytas automobilis „Peugeot 406“, kurį vairavo neblaivus (1,65 prom.) vyras (g. 1970 m.). Vairuotojas sulaikymo metu aktyviais veiksmais pasipriešino Šiaulių apskr. VPK pareigūnei (g. 1996 m.), sekmadienį praneša Policijos departamentas. Pareigūnė dėl sukelto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281-1 str. 1 d. ir 286 str.

Spalio 30 d. 21 val. 34 min. gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Gegužių g., daugiabučio namo laiptinėje, jaunuolis spardo duris. Įvykio vietoje sulaikomas asmuo aktyviais veiksmais pasipriešino ir sužalojo Šiaulių apskr. VPK pareigūnę (g. 1995 m.) ir pareigūną (g. 1988 m.).

Šiaulių apskrities policija papildomai detalizuoja, kad agresorius įspyrė Šiaulių m. ir r. PK tyrėjai į koją, o Šiaulių apskrities VPK vyriausiajam patruliui – įkando į nykštį, be to, apgadino ant rankos prisegtą laikrodį. Nukentėjusieji dėl sukelto fizinio skausmo kreipėsi į Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo skyrių.

Pareigūnai, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Įtariamasis neblaivus (1,51 prom.) (g. 1998 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str.

Spalio 31 d. apie 1 val. 10 min. Vilniuje, A. Stulginskio g., dėl viešosios tvarkos pažeidimo sulaikytas neblaivus (1,95 prom.) vyras (g. 1998 m.), kuris, vežamas į policijos komisariatą, tarnybiniame automobilyje „VW Caddy“ apgadino laikino sulaikymo kameros pertvarą. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. ir surinkta medžiaga pagal LR BK 187 str. 1 d.

Spalio 30 d. apie 23 val. 25 min. Šiauliuose, Energetikų g., sulaikomas neblaivus (1,49 prom.) transporto priemonę vairavęs vyras (g. 1987 m.) aktyviais veiksmais pasipriešino ir sužalojo Šiaulių apskr. VPK pareigūnę (g. 1990 m.).

Pareigūnė, suteikus med. pagalbą, gydoma ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius