-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 17 /14:36

Penkerius metus dėl žmogžudystės laive po teismus tampytas Artūras Vinogradovas išteisintas

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dėl kretingiškio jūrininko Tado Paulausko žmogžudystės Atlanto vandenynu plaukusiame „Rio Ekuku“ krovininiame laive. Penkerius metus po teismus tampytas pagrindinis įtariamasis Artūras Vinogradovas visiškai išteisintas.
Artūrą Vinogradovą Klaipėdos miesto apygardos teismo teisėjas visiškai išteisino.
Artūrą Vinogradovą Klaipėdos miesto apygardos teismo teisėjas visiškai išteisino. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

„Šitiek emocijų... Atleiskit, aš negaliu kalbėti. Supraskit, visi mane pasmerkė, akyse jau buvau nuteistas. Iš manęs atėmė jaunystės metus“, – po sprendimo susijaudinęs kalbėjo 29-erių A.Vinogradovas. Teismo salėje jis išgirdo, kad yra visiškai išteisintas nužudymo byloje. 

Vyras pasakojo, po to, kai žiniasklaidoje nuskambėjo kaltinimai jam, neteko darbo, sulaukė pasmerkimo. 

Laive šventė Naujuosius metus

Nusikaltimas buvo įvykdytas paskutinę 2010-ųjų dieną. A.Vinogradovas kartu su vienmečiu T.Paulausku tuo metu dirbo su Panamos vėliava plaukiojančiame laive. Naujųjų išvakarėse laivas buvo netoli Afrikos krantų.

Laivu plaukę vyrai buvo gerokai išgėrę, kilo konfliktas, per kurį apsistumdė ir T.Paulauskas su A.Vinogradovu. Netrukus T.Paulauskas pradingo, jo ieškoti ėjo ir pats T.Vinogradovas. Kniūbsčias ir nebegyvas jaunas vyras buvo atrastas laivo tualete. 

Bylos nagrinėjimą sunkino tai, kad dauguma laive dirbusių jūreivių – išsibarstę po pasaulį. Keli liudininkai apklausti nuotoliniu būdu. Kitų nepavyko rasti.

Ekshumavo palaikus

Po nelaimės laivas uostą pasiekė prabėgus penkioms paroms. T.Paulausko palaikai buvo parskraidinti į namus.

Artimieji, neabejodami, kad mirtis smurtinė, nelaukė teismo medicinos ekspertizės išvadų ir palaidojo kūną.

Tačiau gauta išvada juos pribloškė. Išvadoje buvo nurodyta, kad vyras mirė apsinuodijęs alkoholiu. Su tuo susitaikyti negalėję artimieji pareikalavo, kad palaikai būtų ekshumuoti, o ekspertizė atlikta iš naujo.

Iš naujo kūną ištyrę ekspertai nurodė, kad mirtis – smurtinė. Esą T.Paulauskas mirė, kai nuo smūgio į pilvą plyšo vidaus organai, prasidėjo vidinis kraujavimas. Ant kūno rasta ir daugiau sumušimų. 

Visiškai išteisino

Teismas ketvirtadienį visiškai išteisino A.Vinogradovą, neįrodžius, kad jis dalyvavo vykdant nusikaltimą. Taip pat atmesti ir visi artimųjų ieškiniai dėl patirtos neturtinės žalos.

Nenustatyta, kad A.Vinogradovas būtų turėjęs bent kokį motyvą nužudyti kartu laive dirbusį T.Paulauską.

„Priešingai – jie gerai sutarė. Tai liudijo ir fotografijos. A.Vinogradovas susijaudino, kai pradingo T.Paulauskas, ėjo jo ieškoti“, – pastebėjo bylą išnagrinėjęs teisėjas. Pažymėta, kad auka tapęs vyras galėjo sukonfliktuoti su bet kuo. Taip pat niekas nematė, kad būtent teisiamasis smogė vyrui į pilvą. Tą vakarą laive visi šventė Naujuosius – denyje buvo pilna jūrininkų ir esą konfliktų galėjo būti ir daugiau.

Nuspręsta, kad sužalojimai, kuriuos T.Paulauskas patyrė grumtynių su A.Vinogradovu metu, nebuvo mirtini. Konstatuota, kad sumušimai ant kūno galėjo atsirasti ir pargriuvus ar atsitrenkus į kokį daiktą. Laivas tą vakarą gerokai siūbavo.

Nuo pat bylos pradžios teisiamąjį gynęs advokatas Irmantas Balčiūnas neabejoja, kad nuosprendį artimieji skųs. „Byla sudėtinga dėl to, kad specialistų išvada dėl mirties priežasties – nėra tiksli, pilna prielaidų. Iki šiol nėra aišku, dėl ko mirė Paulauskas. Manau, kad čia paskutinį tašką padės Aukščiausiasis Teismas“, – teigė jis 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius