Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Per 1 000 kauniečių išbandė naujuosius alkoholio matuoklius: patikra atsirūgs tik dviem

Sausio 29-30 dienomis Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai tikrino, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Kauno apskrities policijos nuotr.

Trečiadienį, sausio 30 d., vykdytos priemonės metu Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai blaivumą patikrino 938 kauniečiams. Nustatyti 2 neblaivūs vairuotojai – abiems jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis: 0,65 prom. ir 0,51 prom. Dar trys vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos alkoholio normos neviršijo: 0,08, 0,07 ir 0,07 prom.

Taip pat nustatyti trys vairuotojai padarę kitus KET pažeidimus. Vienas vairuotojas neturėjo galiojančio vairuotojo pažymėjimo, antrasis rizikavo savo sveikata, naudodamasis mobiliojo ryšio priemone prie automobilio vairo. Trečiasis vairuotojas rizikavo savo vaiko sveikata – jis buvo vežamas be jo ūgiui ir svoriui pritaikytos kėdutės.

Antradienį, sausio 29 d., vos per keletą valandų buvo patikrintas 162 vairuotojų blaivumas. Tiesa, Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai vartojusių alkoholį vairuotojų nenustatė, tačiau vienas vyras užfiksuotas, vairavęs automobilį ir neprisisegęs saugos diržo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuolat vykdo policines priemones, skirtas Kelių eismo taisyklių pažeidimų užkardymui bei nustatymui.

Pareigūnai primena, kad tokios policinės priemonės bus aktyviai vykdomos ir toliau. Vairuotojams kelyje linkime būti atidiems, kantriems bei laikytis Kelių eismo taisyklių – saugokime save ir kitus eismo dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius