Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 01 /16:27

Per avariją sužaloto buvusio Kupiškio rajono mero Jono Jaručio gyvybei pavojaus nėra

Rugsėjo pirmosios rytą ties Kupiškio ir Panevėžio rajonų ribų sankirta esančiame Šaukliškių kaime susidūrė du automobiliai. Per avariją sužalotas „Volkswagen Lupo“ automobiliu važiavęs buvęs Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis.
Avarija Šaukliškiuose
Avarija Šaukliškiuose / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Papildyta: 16.27

Gyvybei pavojus negresia

15min.lt pavyko susisiekti su per avariją nukentėjusiu J.Jaručiu. Buvęs Kupiškio meras teigė, kad jo gyvybei pavojaus nėra. Nukentėjusysis atsipirko galvos, kūno sumušimais ir šonkaulių lūžiais.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Jarutis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Jarutis

„Kažko ypatingo nenutiko – lūžę keturi šonkauliai. Esu reanimacijoje, stebėjime. Tikiuosi, kad rytoj jau perkels į bendrą skyrių. Savijauta kaip po tokio kūlvirsčio – normali. Matėte mašiną. Smūgis buvo stiprus. Šiaip jaučiuosi neblogai“, – sakė J.Jarutis.

J.Jarutis pakomentavo ir kelyje įvykusią situaciją, kai užmigęs „Opel“ vairuotojas nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į jo vairuojamą „Volkswagen Lupo“.

„Pamenu, kad gyvenvietės pabaigoje aplenkiau sunkvežimį. Kelias buvo tuščias. Iš priekio atvažiavusią mašiną sumėtė ir ji pradėjo suktis link mano pusės. Nebuvo galimybės išvengti. Teko nusiristi nuo skardžio. Verčiausi. Išlakstė stiklai. Iššaudė oro pagalvės. Manau, kad jos buvo pagrindinis dalykas, dėl kurio atsipirkau dar pakankamai menkais sužalojimais“, – komentavo J.Jarutis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose

Kaltininkas užmigo

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl „Opel“ vairuotojo kaltės. Automobilį vairavęs 22 metų jaunuolis aiškino, kad prie vairo užsnūdo.

Šalia sėdėjusi keleivė pastebėjo, kad „Opel“ juda iš savo eismo juostos, tačiau kai mergina ėmė žadinti vairuotoją, šis staiga pasuko vairą į dešinę. Neatsargus judesys vairu lėmė tai, kad „Opel“ metėsi į kairę pusę bei išlėkė į priešpriešinio eismo juostą.

VIDEO: Šaukliškiuose per avariją sužeistas buvęs Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis

Tuo metu Panevėžio kryptimi važiavo „Volkswagen Lupo“. Prie automobilio vairo sėdėjo buvęs Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis, kuris pastaruoju metu darbavosi Panevėžyje.

Po susidūrimo „Opel“ pakibo ant šlaito, o mažas „Volkswagen“ nulėkė į griovį. Transporto priemonė virto keletą kartų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose

Į avarijos vietą nedelsiant išsiųstos visos specialiosios tarnybos. Atvykę medikai į ligoninę išgabeno „Volkswagen“ vairavusį J.Jarutį. Vyras buvo sąmoningas, tačiau patyrė smarkius nugaros sužalojimus.

„Opel“ vairavęs jaunuolis ir jo keleivė atsipirko šoku ir po medikų apžiūros avarijos vietoje į ligoninę vykti atsisakė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Šaukliškiuose

„Opel“ vairuotojas buvo blaivus. Vaikinas aiškino, kad pastarąsias 24 valandas nemiegojo, o šįryt važiavo iš Klaipėdos į Kupiškį.

Iki tikslo jam buvo likę vos pora dešimčių kilometrų.

Buvusio Kupiškio rajono mero blaivumas ir tikslūs sužalojimai bus nustatyti respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius