Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 12 10 /16:48

Per avariją Utenoje 3 žmones užmušęs Mantas Šironas pripažintas žudiku ir kalės 14 metų

Utenoje tris žmones užmušęs neblaivus vairuotojas Mantas Šironas, kaltintas ne tragiškos avarijos sukėlimu, o tyčiniu trijų žmonių nužudymu, ilgam sės už grotų. Panevėžio apygardos teismas 26 metų vaikiną už grotų pasiuntė keturiolikai metų.
Mantas Šironas sukėlė avariją, per kurią žuvo trys žmonės. Vairuotojas pripažintas žudiku ir nuteistas kalėti 14 metų.
Mantas Šironas sukėlė avariją, per kurią žuvo trys žmonės. Vairuotojas pripažintas žudiku ir nuteistas kalėti 14 metų. / 15min.lt nuotr./fotomontažas

Šioje byloje vos antrą kartą Panevėžio apygardos teisinėje praktikoje kaltinimai dėl dramatiškų tyčia sukelto įvykio padarinių kvalifikuojami kaip nusikaltimai žmogaus gyvybei ir sveikatai, t. y. dėl tyčinio dviejų ar daugiau žmonių nužudymo ir nesunkių sveikatos sutrikdymų.

Nukentėjusiems M.Šironas privalės atlyginti daugiau nei 250 tūkstančių litų neturtinę žalą. 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Mantas Šironas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Mantas Šironas

M.Širono advokatė Regina Šaltinienė tvirtino, kad Panevėžio apygardos teismo sprendimu nėra patenkinta. Nuteistojo gynėja pažadėjo, kad nuosprendį skųs.

„Čia Lietuva – čia lietūs lyja. Policininkai po tris, keturis vaikus avarijos metu užmušė. Esu šokiruota. Tikrai skųsime nuosprendį. Tai yra absurdo teatras. Iš ko jis priteistas žalas atiduos, kai 14 metų kalės? Kalėjime darbo niekas neduos. Adekvati bausmė būtų buvusi tokia pati, kokia buvo paskirta policininkams, nuo 8 iki 10 metų. Jis nuteistas už tyčinį nužudymą. Jis siekė pabėgti nuo policijos, o ne nužudyti“, – kalbėjo R.Šaltinienė.

Buvo kirstos dvi pagrindinės gatvės, trečioje įvyko avarija, kurioje žuvo trys žmonės

Bylą tyręs prokuroras Donatas Skrebiškis M.Široną siūlė įkalinti septyniolikai metų. 

„Teismas, aptardamas padarytą veiką, jos aplinkybes ir motyvus konstatavo, kad jo veika pasireiškė ne neatsargumu, o netiesiogine tyčia. Veika buvo perkvalifikuota į nužudymą, dėl dviejų ar daugiau asmenų nužudymo. Vertinta buvo visuma faktinių aplinkybių. Nuo vairavimo esant neblaiviam, nepaklusimo policijos pareigūnams, važiavimo šalutinėmis gatvėmis dideliu greičiu. Buvo kirstos dvi pagrindinės gatvės, trečioje įvyko avarija, kurioje žuvo trys žmonės“, – sakė D.Skrebiškis.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis įsiteisės per 20 dienų, jei nebus apskųstas.

VIDEO: M.Šironas nuteistas kalėti 14 metų

Girto kelių erelio skrydis Utenos gatvėmis

Nelaimė įvyko 2014 m. kovo mėnesį, kai Utenoje girtas nuo policijos pareigūnų bėgęs 25 metų vairuotojas sankryžoje, išvažiavęs iš šalutinės gatvės, susidūrė su taksi automobiliu „Renault Megane“. Žuvo taksi vairuotojas ir dvi pensinio amžiaus keleivės.

Netrukus paaiškėjo, kad kompanija kovo 28-osios vakarą girtavo netoli Utenos esančiame Kuktiškių kaime. Ten buvo švenčiamas vieno iš keleivių gimtadienis. Ryte kompanija sugalvojo nuvažiuoti į Uteną.

Deivido Vyšniausko nuotr./Avarija Utenoje
Deivido Vyšniausko nuotr./Avarija Utenoje

Nelaimė įvyko paryčiais, 7 val. 41 min., M.Širono vairuojamas „Audi A6 Avant“, persekiojamas policijos, A.Baranausko ir Užpalių gatvių sankryžoje rėžėsi į taksi automobilį „Renault“. Tyrimo metu nustatyta, kad M.Šironas Utenos gatvėmis skriejo maždaug 128 km/val. greičiu.

M.Širono sukeltoje avarijoje žuvo 56-erių uteniškis taksi vairuotojas G.Titenis ir jo vežtos keleivės, 65 ir 62 metų moterys. Medikų pagalbos prireikė ir „Audi“ keleiviams. 26 metų J.B. lūžo raktikaulis ir krūtinkaulis.

Deivido Vyšniausko nuotr./Avarija Utenoje
Deivido Vyšniausko nuotr./Avarija Utenoje

Ant galinės sėdynės sėdėjusiam 25-erių G.P. sutrenktos smegenys. Dvidešimtmečiui R.Š. lūžo raktikaulis bei klubo kaulai. Aštuoneriais metais vyresniam A.K. nustatytas smegenų sukrėtimas. Pastarojo gimtadienis ir buvo švenčiamas.

Paaiškėjo, kad M.Šironas tą rytą buvo girčiausias iš visų drauge važiavusių vaikinų. Kodėl kompanija nusprendė anksti ryte vykti į Uteną, niekas iš važiavusiųjų neprisiminė. Utenos policijai M.Šironas jau buvo įkliuvęs neblaivus prie vairo. Taip pat vairavo neturėdamas teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius