Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per dieną keliuose žuvo žmogus ir 14 sužeista – 8 pėstieji, 4 vairuotojai bei 2 keleiviai

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, sausio 12 d., antradienį, šalies keliuose įvyko 15 įskaitinių eismo įvykių. Vieno tragiško eismo įvykio metu žuvo pėsčiasis ir sužeista dar 14 žmonių – aštuoni pėstieji, keturi vairuotojai bei du keleiviai.
Avarijos Kaune
Avarija Kaune / Kur stovi policija Kaune nuotr.

Vėlai vakare, 22.55 val., Kauno rajone, kelio „Via Baltika“ atkarpoje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, vilkikas MAN TGX su puspriekabe, vairuojamas 51 m. vyro, partrenkė ir mirtinai sužalojo 63 metų pėsčiąjį, neapšviestame kelio ruože netikėtai įžengusį į važiuojamąją kelio dalį.

Apie 7 val. Vilniuje, Tūkstantmečio gatvės ir Savanorių prospekto žiedinėje sankryžoje, 54 metų vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“, persirikiuodamas susidūrė su gretima juosta ta pačia kryptimi važiavusiu automobiliu „Toyota Avensis“, vairuojamu 25 metų moters. Įvykio metu „Toyota“ vairuotoja buvo nežymiai sužeista.

7.55 val. Šiaulių rajone, Kairių miestelyje, 67 metų vyras, vairuodamas automobilį „Renault Espace“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Audi 80“, vairuojamo 47 metų moters ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu buvo sužeista „Audi“ vairuotoja.

Apie 10.30 val. Vilniuje, Gariūnų gatvėje, 22 metų vairuotoja nesuvaldė automobilio „Peugeot 307“, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir atsitrenkė į atitvarus. Eismo įvykio metu „Peugeot“ vairuotoja buvo nežymiai sužeista.

Apie 11 val. 30 min. Ukmergėje, Maironio gatvėje, 32 metų moteris, vairuodama automobilį „VW Passat“, įvažiuodama į sankryžą iš šalutinio kelio, nesilaikė kelio ženklo reikalavimo, nesustojo prieš sankryžą, nedavė kelio pagrindiniu keliu važiuojančiam taksi automobiliui „Audi A6“, vairuojamam 49 metų vyro, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu buvos sužeistas taksi autmobilio vairuotojas.

Apie 11 val. 40 min., Šakiuose, Griškabūdžio gatvėje, 52 metų moteris, vairuodama automobilį „Ford KA“ išvažiavo iš šalutinio kelio į pagrindinį kelią ir kliudė 20-mečio jaunuolio vairuojamą automobilį „VW Golf“, kuris važiavo pagrindiniu keliu. Po susidūrimo VW automobilis nuvažiavo nuo kelio. Eismo įvykio metu buvo sužeista autopmobilo „Ford“ keleivė.

Apie 12.30 val. Šilalėje, Jono Basanavičiaus ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje, 63 metų automobilio „Nissan Primera“ vairuotojas, sukdamas į kairę, partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusį 7 metų berniuką. Sužeistas nepilnametis pėsčiasis paguldytas į ligoninės chirurgijos skyrių.

Panevėžyje sužeistas berniukas dėl daugybinių traumų gydomas Vaikų reanimacijos skyriuje.

Apie 13 val. Kaune, Linkuvos gatvėje, maršrutiniame autobuse griuvo ir susižalojo 54 metų kelevis. Vyras buvo pristatytas į ligoninę.

14.14 val. Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje 39 metų moteris, vairuodama automobilį „Ford Puma“, partrenkė į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją, jai iš dešinės pusės, staiga išbėgusį 12 metų pėsčiąjį. Dėl daugybinių traumų sužeistas berniukas gydomas Vaikų reanimacijos skyriuje.

14.46 val., Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, 25 metų jaunuolis, vairuodamas automobilį „Seat Leon“, partrenkė nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią 19 metų pėsčiąją. Sužeistoji buvo pristatyta į ligoninę.

Apie 14.50 val. Telšiuose, Karaliaus Mindaugo gatvėje mikroautobusu „Ford Transit“, kurį vairavo 63 metų vyras, buvo partrenkta 44 metų pėsčioji. Sužeista moteris gydoma ambulatoriškai.

Apie 17 val. 20 min. Kaune, Partizanų gatvėje, automobilis „Volvo“, vairuojamas 26 metų vyro, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo 68 metų vyrą. Sužeistas pėsčiasis gydomas ambulatoriškai.

Apie 18 val. 30 min. Panevėžyje, Motiejaus Valančiaus gatvėje, automobilis „Peugeot 406“, nesuvaldytas vairuotojo, užvažiavo ant šaligatvio, kur partrenkė 69 metų pėsčiąjį, ir atsitrenkė į tvorą ir elektros stulpą. Sužeistasis gydomas ambulatoriškai, o avariją sukėlęs vairuotojas spruko ir yra ieškomas.

Apie 19 val. 40 min. Joniškio rajone, Žemaičių gatvėje, neapšviestame kelio ruože, automobilis „Renault“, vairuojamas 53 metų vyro, veidrodėliu gatvėje kliudė neleistinoje vietoje į važiuojamąją kelio dalį išėjusį 26 metų vyrą, kuris nesegėjo atšvaito, nedevėjo rubų su šviesą atspindinčiais elementais. Sužeistas pėsčiasis gydomas ligoninėje.

Apie 20.30 val. Kaune, Raudondvario plente automobilis „Hyunday Getz“, vairuojamas 32 metų moters, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 17 metų pėsčiąją. Sužeista nepilnametė dėl daugybinių traumų buvo pristatyta į Kauno klinikas.

Esant sudėtingoms eismo sąlygoms, Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų laikytis saugaus važiavimo greičio, kad bet kuriuo momentu galėtų sustabdyti ir suvaldyti vairuojamą transporto priemonę.

Itin atidžiais prašome būti labiausiai pažeidžiamų eismo dalyvių – pėsčiųjų ir dviratininkų, atžvilgiu, prieš pėsčiųjų perėjas, tamsiuoju paros metu, užmiesčio keliuose. Saugokite savo ir kitų sveikatą ir gyvybes keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius